Eveniment

Două familii de romi din Alexandria s-au atacat cu sticle pline cu benzină, bâte şi pietre – Doar intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor a putut linişti spiritele

vlcsnap-2014-04-07-13h08m56s57O ceartă iscată între două familii de romi  a pus în alertă, duminică seara, poliţiştii din Alexandria. Încăierarea a izbucnit de la o neînţelegere mai veche între cele două familii, de data aceasta conflictul luând amploare. Neînţelegerea are la bază dreptul de proprietate asupra unui teren şi o anumită sumă de bani, cele două familii neajungând la nici un consens asupra unei suprafeţe de teren, a cui este de fapt şi cine cui datorează, dacă datorează bani. Astfel, una dintre familii o acuză pe cealaltă de ocuparea abuzivă a unei suprafeţe de teren, pe care nu ar cam vrea-o înapoi, pretinzându-i familiei care ocupă acum terenul suma de 40.000 de euro. Cum nu au putut să se înţeleagă în nici un fel, duminică seara conflictul a explodat, cele două familii recurgând la acte de violenţă şi s-au atacat, peste gard, cu sticle cu benzină. Potrivit IPJ Teleorman, poliţiştii din municipiul Alexandria au fost sesizaţi prin serviciul 112 de către  S. Maria cu privire la faptul că pe strada 1 Mai din localitate are loc un scandal şi în baza acestei sesizări s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că mai multe persoane se loveau reciproc şi aruncau cu sticle, pietre şi bâte.

S-a procedat la somarea verbală a persoanelor implicate, solicitându-se terminarea conflictului, dar aceştia au refuzat, motiv pentru care poliţiştii au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă în plan vertical, reuşind pentru moment calmarea situaţiei, însă din cauza unei persoane care a escaladat gardul împrejmuitor al imobilului, conflictul a reizbucnit. Mai multe persoane au pătruns în curtea imobilului şi au spart geamurile locuinţei şi ale maşinii parcate în curte. În tot acest timp, persoanele implicate în scandal îşi adresau injurii şi ameninţări, manifestându-se violent. Pentru a putea aplana conflictul a fost nevoie de intervenţia inclusiv a jandarmilor, dar dat fiind faptul că membrii celor două familii s-au bătut, unii dintre ei au suferit vătămări corporale pentru care s-a solicitat intervenţia unei ambulanţe care a transportat la spital persoane care aveau leziuni mai grave.

În cele din urmă, scandalul a fost “stins”, însă litigiul dintre familii a rămas nesoluţionat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor ,“încăierare”, “distrugere” şi “tulburarea ordinii şi liniştii publice”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 198, 253 respectiv 371 din Codul Penal.

În urma conflictului, pe numele a nouă persoane dintre cele implicate în scandal au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului cu propunere de arestare preventivă. (C.P.)

vlcsnap-2014-04-07-13h09m01s107vlcsnap-2014-04-07-13h08m09s96

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.