Eveniment

Două dintre concursurile dedicate elevilor din Alexandria s-au mutat online

Regulamentul a două dintre concursurile organizate de Primăria Alexandria pentru elevii din unităţile de învăţământ gimnazial şi liceal a fost modificat, astfel încât acestea să se poată desfășura în mediul online, odată cu suspendarea cursurilor până la finalul anului școlar, anunță municipalitatea.

În acest sens, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a decis că etapa a II-a –  “Fotografie” din cadrul concursului “Şi eu iubesc Alexandria” va avea tema “Şi eu stau acasă!”, iar în fotografiile înscrise în concurs nu trebuie să apară decât autorul, care are nevoie de acordul părinților sau aparţinătorilor legali, pentru a permite organizatorilor utilizarea fotografiilor în concurs. Regulamentul concursului prevede ca fiecare unitate de învăţământ înscrisă în competiție să participe cu trei fotografii pe categorie de vârstă (clasele 0-IV şi V-VIII), cei trei participanţi făcând parte din echipa reprezentativă pentru categoria de vârstă respectivă.

Cel de-al doilea concurs al cărui regulament a suferit modificări pentru a putea fi organizat în mediul online este “Creştem sănătos”, etapa a II-a, “Videoclip”. Tot prin hotărâre de Consiliu Local s-a decis că se va participa cu trei videoclipuri pe categorie de vârstă, în cazul fiecărei unități de învăţământ, iar acestea vor fi reprezentative temei date, respectiv “Promovarea alimentaţiei sănătoase”. În fiecare dintre cele trei videoclipuri înscrise în concurs poate apărea doar autorul, care și în acest caz trebuie să dețină acordul părinților sau aparţinătorilor pentru a permite organizatorilor utilizarea videoclipurilor în concurs şi care face parte din echipa reprezentativă pentru  categoria de vârstă respectivă, desemnată de coordonator.

Atât fotografiile pentru concursul “Şi eu iubesc Alexandria”, cât şi videoclipurile pentru concursul “Creştem sănătos”, vor fi trimise prin e-mail la adresa cultura@alexandria.ro, până miercuri, 20 mai, urmând ca aceste să fie evaluate de un juriu de specialitate.

Tot prin hotărâre de Consiliu Local au fost stabilite și criteriile de jurizare, iar acestea pot fi consultate pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Alexandria.

Primele etape ale celor două concursuri, respectiv etapa “Eseuri” pentru “Şi eu iubesc Alexandria” şi “Afiş” pentru “Creştem sănătos”, s-au desfăşurat în luna martie, iar toţi participanţii au fost premiaţi la finalul săptămânii trecute.

“Tuturor elevilor autori ai lucrărilor înscrise le-au fost transmise prin intermediul coordonatorilor, diplome şi pachete cu rechizite, perforator, capsator, pixuri, agendă A4, suport pixuri pentru concursul “Şi eu iubesc Alexandria”, respectiv bloc de desen, acuarele, set pensule, paletă culori, la care s-a adăugat şi un sirop natural, pentru concursul “Creştem sănătos”. Premiile pentru etapa a doua constau în: rucsac, bidon de de apă, selfie stick şi miere, pentru concursul “Creştem sănătos” şi jocuri, cărţi, rechizite, pentru concursul “Şi eu iubesc Alexandria”, transmite Primăria Alexandria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.