Politic

Dosarul „Referendumul”, din amânare în amânare

Ziua care se anunţase ca fiind decisivă pentru Liviu Dragnea s-a terminat cu o nouă amânare, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie lăsând pentru miercuri, 15 mai, pronunţarea primei sentinţe în Dosarul „Referendumul fraudat” în care preşedintele executiv al PSD este judecat pentru fraude la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Completul de judecători de la Înalta Curte a încheiat încă din termenul de pe 22 aprilie discuţiile privind dosarul şi anunţase că va prounţa pe 6 mai sentinţa în cauza care se judecă de aproape un an şi şase luni.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut instanţei închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea. În acest dosar au fost trimise în judecată peste 70 de persoane, două fiind deja condamnate după ce şi-au recunoscut faptele comise.

Decizia aşteptată pe 15 mai nu va fi definitivă şi va putea fi contestată la Completul de cinci judecători al ICCJ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.