Eveniment

Dosar de înșelăciune, instrumentat de polițiștii teleormăneni

O acțiune de amploare organizată pe raza mai multor județe în dosare penale ce vizează infracțiuni economice s-a soldat cu 10 percheziții domiciliare, 11 mandate de aducere executate, mai multe bunuri și înscrisuri ridicate în vederea cercetărilor, dar și 5 persoane reținute la nivelul I.P.J Teleorman, se arată într-un buletin informativ al instituției.

Potrivit sursei citate, luni, 09 septembrie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Brigăzii Operațiuni Speciale București, Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța, I.P.J. Argeș, I.P.J. Constanța, I.P.J. Călărași au efectuat 10 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Călărași, Constanța, orașului Ovidiu, județul Constanța, în comuna Luica din județul Călărași și în comunele Cumpăna și Cobadin, județul Constanța, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede.

În acest context, au fost identificate și ridicate pentru cercetări bunuri și înscrisuri care interesează cauza, completând materialul probator deținut, respectiv telefoane mobile, unități de calculator, scannere, documente contabile și carduri bancare.

În fapt, activitatea infracțională reținută în sarcina persoanelor suspecte constă în aceea că, la data de 18 august 2019, au indus în eroare, cu intenție, pe reprezentantul unei persoane juridice care desfășoară activități în domeniul cultivării cerealelor, în sensul că au luat legătura telefonic cu acesta, s-au recomandat ca reprezentanți legali ai unei societăți comerciale la care nu au nicio calitate, au convins persoana vătămată să încarce 240 tone de grâu în 6 mijloace de transport pe care le-au direcționat în acea zi către depozit, prezentând după încărcare, prin mijloace electronice, un extras de cont care certifică plata integrală, extras care, de fapt, era falsificat.

Prejudiciul cauzat persoanei vătămate este de 165.600 lei, urmând a fi dispuse măsuri asigurătorii.

Imediat după comiterea faptei, persoanele cercetate în prezenta cauză au schimbat mijloacele de comunicare și au continuat activitatea infracțională, în sarcina lor fiind reținute alte trei fapte de înșelăciune în forma tentativei, față de alte trei persoane juridice cu același obiect de activitate.

În cadrul activităților desfășurate ulterior la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, polițiștii au dispus măsura reținerii față de cinci persoane suspecte, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Teleorman, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate instanței pentru a dispune în cauză.

În acest sens, polițiștii atrag atenția comercianților de cereale/ producătorilor cu privire la verificarea bonității financiare a societăților către care dau spre comercializare cereale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.