Politic

Doi consilieri locali, excluşi din PP-DD Teleorman

ppddCarmen Dumitrescu

Este momentul reorganizărilor de forţe în PP-DD Teleorman, alegerile europarlamentare generând un nou val de entuziasm în rândul liderilor acestui partid şi a membrilor lui. Şi pentru că nicio reorganizare nu se produce fără o analiză atentă a situaţiei prealabile, conducerea Organizaţiei Judeţene a PP-DD Teleorman s-a întrunit în cursul zilei de joi, 21 noiembrie, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, stabilind atât candidatul partidului pentru alegerile europarlamentare, cât şi noua strategie a partidului pentru perioada imediat următoare.

Mai mult decât atât, după o analiză atentă a situaţiei din teritoriu, membrii BPJ au luat decizia excluderii din partid a doi membri, consilieri locali în comunele Balaci şi Orbeasca, în speţă, George Nica şi Gheorghe Neaţă. Această măsură vine în continuarea demersurilor de curăţare a organizaţiei de oameni care au ajuns pe listele partidului doar pentru că n-au avut posibilitatea să candideze din altă direcţie politică şi care, după obţinerea mandatelor au trădat partidul.

Aşa că după Alin Bucur şi Florinel Dumitrescu care au trădat partidul care i-a promovat, conducerea PP-DD Teleorman a decis să preîntâmpine situaţiile asemănătoare şi a trecut la excluderile menţionate mai sus.

Potrivit preşedintelui PP-DD Teleorman şi secretarului general al PP-DD la nivel naţional, Liviu Neagu, demersul excluderii celor care au dovedit indifelitate faţă de cauza partidului era o măsură necesară, fără de care nu se poate trece mai departe, în vederea luptei de la europarlamentare: “Următorul test este cel al alegerilor europarlamentare, care ne va viza, în mod direct, şi ca organizaţie, dar şi ca persoane, în mod special pe mine. Ne întoarcem un pic la alegerile locale şi aş vrea să detaliem nişte lucruri care nu au funcţionat aşa cum trebuie. Ştiţi foarte bine că resursa noastră umană a fost destul de limitată în acea perioadă, nici timpul nu ne-a permis să ne selectăm cei mai buni oameni, ne-am trezit cu o situaţie în care trebuia să acoperim toate localităţile. Ştiti foarte bine că la momentul respectiv, nu toţi credeaţi în potenţialul partidului sau în oamenii pe care îi promovam noi la momentul respectiv. Unii dintre consilierii care au candidat la momentul respectiv sunt din categoria celor care nu s-au regăsit pe listele altor partide sau nu au avut posibilitatea şi încrederea de a candida independent. De aceea, unii dintre dumneavoastră s-au alăturat proiectului nostru PP-DD. Dar constat că ulterior obţinerii mandatului, unii dintre colegii noştri au uitat de aportul partidului nostru în obţinerea procentelor de la locale. De aceea, astăzi s-au făcut două propuneri de excludere din partid. Este vorba de excluderea consilierului local Neaţă de la Orbeasca şi singurului nostru consilier de la Balaci, unde rezultatul ne-a poziţionat ca singurul partid care a câştigat mandate în afară de USL. Şi aceste minusuri aş dori eu să nu se mai regăsească şi în etapa următoare. Sunt nişte activităţi pe care trebuie să le parcurgem în mod obligatoriu ca să ne arătăm apartenenţa la o structură politică. Sunt persoane care din ianuarie 2013 n-au mai plătit nici cotizaţia de partid şi nici n-au mai trecut pe la partid. Am aflat că şi la Roşiorii de Vede avem un sediu începând de săptămâna aceasta. Celor care mă întreabă nominal despre plecările din partid sau despre motivele pe care le-a avut fiecare, le spun că prefer să vorbesc despre cei rămaşi, nu despre cei plecaţi, alăturându-se la coada listei celor care astăzi se află la guvernare, dar nu se ştie ce va fi pe viitor”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.