Social

Doi candidaţi din Teleorman au fost eliminaţi la prima probă scrisă a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu au susţinut luni, 30 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. Subiectele au ajuns la candidaţi puţin după ora 9.00, proba încheindu-se trei ore mai târziu. În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea acestei probe 2852 de candidaţi. 183 dintre aceştia nu s-au prezentat, printre centrele de examen care au întregistrat cei mai mulţi absenţi numărându-se cel organizat la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” unde, pe lângă propriii absolvenţi, au susţinut examenul şi cei de la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria.

Doi candidaţi, unul de la centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede, celălalt de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din acelaşi municipiu, au fost eliminaţi din examen, după ce au fost surprinşi cu telefoanele mobile asupra lor.

Pentru alţi doi candidaţi, care nu au putut ajunge la examen înaninte de ora 9.00, s-a apelat la subiectele de rezervă, aceştia susţinând examenul începând cu ora 13.00. În această situaţie s-au aflat un candidat de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, care a avut probleme medicale şi unul de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” tot din municipiul reşedinţă de judeţ, care nu a putut ajunge la timp la examen pentru că mijlocul de transport în comun cu care face naveta a întârziat.

Pentru un alt candidat cu probleme locomotorii grave, comisia judeţeană de Bacalaureat a aprobat susţinerea examenului în condiţii speciale. Acesta a susţinut examenul la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, într-o sală specială, separat de colegii lui.

 

Poezia i-a luat din nou prin surprindere pe candidaţi

La ieşirea din centrele de examen, majoritatea candidaţilor au declarat că subiectele au fost acceptabile, chiar uşoare, pentru cei care au învăţat. Punctul al treilea le-a dat însă bătăi de cap atât celor de la profilul real, cât şi celor de la profilul uman, pentru că nimeni nu se mai aştepta la poezie după ce aceasta a fost cerinţă la Bacalaureat şi în 2012 şi în 2013.

“Am abordat şi subiectul al treilea, deşi poezia a fost ultimul lucru la care m-aş fi aşteptat. Sper că va fi bine pentru că am rezolvat celelalte subiecte. Subiectul întâi a fost un text în proză, iar cerinţele au fost uşoare, iar la subiectul al doilea am avut de făcut un text argumentativ despre importanţa activităţii de îndrumare a lecturii în viaţa de elev”, a spus unul dintre candidaţi la ieşirea din examen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.