Social

Doi absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au media de admitere la liceu 10

Monica DUMITRESCU

Ministerul Educaţiei a publicat joi, 3 iulie, ierarhia mediilor de admitere în învăţământul liceal. Bratu Adriana Gabriela, absolventă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 Poeni, şi Floroiu Iustin, absolvent al Şcolii nr. 2 Videle, sunt singurii absolvenţi de gimnaziu din Teleorman care au reuşit să obţină media generală 10 pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, dar şi media 10 la Evaluarea Naţională. Cu media de admitere 10, cei doi teleormăneni pot merge la unul din cele mai prestigioase licee din ţară.

În Teleorman la Evaluarea Naţională s-au înregistrat trei medii de zece, al treilea absolvent, Iaurum Andreea Dana de la Şcoala “Alexandru Depărăţeanu” din Roşiorii de Vede, care a reuşit această performanţă, având însă media de admitere 9.99. Alţi 11 absolvenţi din Teleorman au reuşit să obţină anul acesta medii de admitere la liceu mai mari de 9.90. Unităţile de învăţământ de la care provin aceştia sunt: Şcoala “Mihai Viteazul” Alexandria, Şcoala nr. 2 Videle, Şcoala “Mihai Eminescu” Roşiorii de Vede, Şcoala “Ştefan cel Mare” Alexandria, Şcoala “Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Unirea” Turnu Măgurele şi Şcoala Gimnazială Moşteni. Nici pentru aceştia admiterea la oricare dintre colegiile naţionale sau liceele prestigioase din Teleorman sau din ţară nu reprezintă o problemă.

 

Zeci de absolvenţi teleormăneni cu note de 1 la Evaluarea naţională

Deşi subiectele, în special cele la matematică, au fost considerate uşoare, zeci de absolvenţi de gimnaziu au obţinut doar punctul din oficiu la cel puţin una dintre probele examenului. Notele de 1 au curs în special la matematică, aceasta dovedind că după 8 ani de şcoală sunt elevi care nu ştiu să facă o înmulţire sau o adunare. Cu toate acestea, cei în cauză au toate şansele să intre la liceu, numărul locurilor disponibile liceele din Teleorman anul acesta fiind mai mare comparativ cu al absolvenţilor care au susţinut Evaluarea Naţională

Pentru prima dată anul acesta ponderea mediei la Evaluarea Naţională în calculul mediei de admitere la liceu a fost de 75%, în timp ce media generală din gimnaziu a contat doar în proporţie de 25%. Cea mai mică medie de admitere în Teleorman anul acesta este 2,32 şi aparţine unui absolvent al Şcolii nr. 1 Videle. Alţi aproximativ 40 de absolvenţi din şcolile gimanziale teleormănene au medii de admitere la liceu mai mici de 3.

Aproximativ 500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Teleorman au medii de admitere la liceu mai mici de 5.00. Admiterea la liceu nu va fi o problemă pentru aceştia, în condiţiile în care numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a , pentru anul şcolar 2014-2015, este mai mare decât numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a.

La liceu vor intra chiar şi cei care nu au susţinut Evaluarea Naţională. Pentru aceştia însă se va organiza o şedinţă publică de repartizare pe locurile rămase libere după cele două etape ale repartizării computerizate. Media de admitere la liceu pentru candidaţii care nu au susţinut Evaluarea Naţională se calculează doar pe baza mediilor obţinute în cei patru ani de gimanziu.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a de liceu la cursuri de zi pentru următorul an şcolar este de 3136.

Prima repartizare computerizată a fost programată pentru data de 15 iulie.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.