Economie

DOCUMENT/ Bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru primăriile din Teleorman

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului a 1,34 miliarde de lei unor unităţi administrativ-teritoriale pentru acoperirea nevoilor urgente.

„Este o sumă importantă alocată către toate unităţile administrativ-teritoriale din România care au făcut solicitări de alocare de bani din fondul de rezervă al Guvernului. Este o alocare care nu discriminează în niciun fel, o alocare echilibrată la nivelul judeţelor din România în funcţie de mărimea acestora şi pentru acoperirea cheltuielilor atât pentru începerea anului şcolar – aşa cum am observat cu toţii sunt numeroase achiziţii pe care primăriile trebuie să le facă în acest moment, fie că vorbim de tablete, laptopuri, materiale sanitare, achiziţii care ulterior pot fi decontate din fonduri europene”, a spus la finalul ședinței de Guvern, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului

De asemenea, a mai punctat Ionel Dancă, unele unităţi administrativ-teritoriale trebuie să acopere cheltuielile suportate cu carantinarea și izolarea la domiciliu pe durata pandemiei de coronavirus, iar că fără măsuri de intervenţie din partea Guvernului, acestea ar fi în imposibilitatea de a-şi continua funcţionarea în perioada următoare.

Hotărârea a fost publicată, cu puțin timp în urmă, în Monitorul Oficial, iar suma totală repartizată unităților administrativ-teritoriale din Teleorman este de 42.125 mii lei.

La nivelul județului Teleorman, din cele 97 de unități administrativ-teritoriale, nu a primit niciun leu municipiul Alexandria, sumele alocate pentru celelalte 96 de primării fiind curpinse între 250 și 900 mii lei. Cele mai mari sume merg către Roșiori de Vede și Turnu Măgurele, dintre localitățile urbane (câte 900 mii lei), în timp ce Videle și Zimnicea primesc câte 500  mii lei.

Dintre localitățile rurale, cei mai mulți bani merg la Băbăița (665 mii lei), Botoroaga (740 mii lei), Bragadiru (665 mii lei), Buzescu (740 mii lei), Călinești (740 mii lei), Cosmești (740 mii lei), Dobrotești (745 mii lei), Drăgănești -Vlașca (745 mii lei), Mereni (745 mii lei), Moșteni (745 mii lei), Smârdioasa (745 mii lei), Suhaia (750 mii lei), Ștorobăneasa (740 mii lei), Tătărăștii de Sus (745 mii lei).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.