Doar unul din cei patru candidaţi teleormăneni care au susţinut Bacalaureatul în sesiunea specială a promovat

Monica DUMITRESCU

Patru absolvenţi de liceu din Teleorman (doi de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” şi câte unul de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” şi Liceul Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria) au susţinut Bacalaureatul în sesiunea specială organizată în perioada 29 mai-9 iunie la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti. Doar unul dintre aceştia, respectiv Podar Alina Maria de la Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” a reuşit să obţină note de trecere şi să promoveze examenul. Toţi cei patru absolvenţi din judeţul Teleorman, care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială fac parte din loturile naţionale sportive.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat vizează absolvenţii de liceu din loturile olimpice care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale sportive sau pe discipline, precum şi pentru liceenii care susţin admiterea în universităţile din străinătate în aceeaşi perioadă cu prima sesiune a examenului propriu-zis (iunie-iulie).

Potrivit datelor, 152 de candidaţi (77,95%), din totalul celor 195 care au susţinut examenul naţional de Bacalaureat 2017 în sesiunea specială, au obţinut medii care le-au asigurat promovarea. Rata de reuşită este superioară celei înregistrate anul trecut, când s-a situat la 68,09%.

Distribuţia pe tranşe de medii este următoarea: 45 de medii între 9 şi 9.99, 30 de medii între 8 şi 8.99, 29 de medii între 7 şi 7.99 şi 46 de medii între 6 şi 6.99. Doi candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Leave a Comment

*

code