Social

Doar trei candidaţi din Teleorman au promovat Bacalaureatul după contestaţii

Monica DUMITRESCU

Rezultatele finale ale sesiunii a doua a Bacalaureatui din acest an, după soluţionarea contestaţiilor, au fost afişate joi, 4 septembrie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman au fost depuse în total 238 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română. Dintre acestea au fost admise doar 68 de contestaţii, care au îndeplinit condiţia ca diferenţa dintre nota finală şi cea iniţială să fie de cel puţin 0,5 puncte. Din nefericire pentru aproape jumătate din numărul contestaţiilor aprobate notele finale sunt mai mici comparativ cu cele iniţiale. Astfel, din cele 68 de contestaţii admise, doar 36 de lucrări au fost notate în plus, restul de 32 fiind notate în minus. Diferenţele au fost cuprinse între 0,5 şi 1,5 puncte, excepţie făcând o singură lucrare la care diferenţa dintre nota finală şi cea iniţială a fost mai mare de 1,5 puncte, însă acestă diferenţă a fost în minus.

Numărul candidaţilor teleormăneni care au promovat examenul de Bacalaureat în a doua sesiune din acest an a crescut de la 260 la 263, procentul de promovabilitate final pe judeţ fiind 19,31%, cu peste trei procente sub media pe ţară.

De data aceasta, spre deosebire de sesiunea anteriară, Teleormanul nu se mai clasează pe ultimele locuri la nivel naţional, cel mai mic procent de promovabilitate, puţin peste 6% fiind înregistrat în Giurgiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.