Economie

Doar 58 de interesaţi să-şi achiziţioneze o maşină nouă prin Programul Rabla

Potrivit ministrului, în acest an, vânzările de maşini noi au crescut în România cu 4% faţă de datele centralizate în anul anterior, potrivit declaraţiei lui Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, care a menţionat că au fost rezervate un număr de 9.897 de tichete au fost rezervate, până în prezent, în Programul Rabla din acest an.Astfel, spunea ministrul Mediului, după ce au fost rezervate 9.897 de tichete, au rămas disponibile 7.103 tichete, iar ritmul de acordare al tichetelor valorice a fost de aproximativ 3.000 pe lună.

În ceea ce priveşte situaţia pe judeţe, pe primul loc la rezervări este Municipiul Bucureşti, cu 2.593 de rezervări, urmat, la dostanţă apreciabilă, de judeţele Argeş şi Constanţa cu câte 534, respectiv 496 rezervări, iar la coada clasamentului, se situează judeţele Teleorman cu 58 de înscrieri, Mehedinţi – 56 de rezervări, Bistriţa – Năsăud – 44 şi Sălaj – 21.

Persoanele fizice interesate să achiziţioneze un autovehicul nou prin Programul ‘Rabla’ se pot înscrie, începând din 8 aprilie, la dealerii auto şi, ulterior, îşi pot casa maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Pentru ediţia din acest an a Programului Rabla, lansat oficial cu două luni mai devreme decât în 2013, sunt alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani îşi vor putea achiziţiona, în 2014, o maşină nouă prin acest program pe baza unui tichet valoric în sumă de 6.500 de lei, care se va aloca electronic. Practic, este pentru prima dată când voucherele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, la fel ca şi anul trecut. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.