Social

Doar 16 absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi în licee în a doua etapă a admiterii

Monica DUMITRESCU

În cadrul celei de-a doua etape a repartizării computerizate în licee, desfăşurată joi, 24 iulie, în liceele teleormănene au fost repartizaţi doar 16 absolvenţi de gimnaziu, 9 dintre aceştia provenind de la unităţi de învăţământ gimnazial din judeţul Giurgiu. Cei mai mulţi dintre candidaţii în a doua etapă a admiterii la liceu au optat pentru Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca, doar 5 candidaţi din cei 16 optând pentru alte licee: 3 candidaţi pentru Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, 1 candidat pentru Liceul Teoretic “Marin Preda” şi un candidat pentru Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga.

În prima etapă a admiterii în liceele din Teleorman au fost repartizaţi 2474 absolvenţi de gimnaziu. După cele două etape ale admiterii, în liceele teleormănene au rămas libere 478 de locuri.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au participat la cele două etape ale admiterii prin repartizare computerizată mai pot fi repartizaţi la liceu pe locurile rămase libere în perioada 4-5 septembrie. Repartizarea se va face în şedinţă publică şi pot participa elevii care nu au participat la nicio repartizare computerizată, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu. La această etapă pot participa şi absolvenţii care nu au susţinut Evaluarea Naţională, în cazul acestora repartizarea făcându-se pe baza mediei obţinută pe parcursul celor patru ani de gimnaziu.

 

Situaţia locurilor libere în liceele teleormănene

 

După cele două etape ale admiterii la liceu desfăşurate până acum, numărul total al locurilor rămase neocupate în liceele teleormănene a ajuns la 478. Cele mai multe locuri neocupate au rămas în Turnu Măgurele. Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” a rămas cu 133 de locuri neocupate la aproape toate specializările propuse (mate-info, mecanică, turism şi alimentaţie, economic, resurse naturale şi protecţia mediului). La Colegiul Tehnic “Sf. Haralambie” au rămas neocupate 79 de locuri la specializările mecanică, economic, comerţ, agricultură. Locuri libere au rămas şi la Colegiul Naţional “Unirea” (25), dar şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” (23).

În Roşiorii de Vede au rămas neocupate 51 de locuri la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” la diferite specializări şi 36 de locuri la Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă”. În Alexandria mai sunt disponibile 15 locuri la specializarea electric la Liceul Tehnologic nr. 1 (Rulmentul), iar la Zimnicea 14 locuri la specializarea ştiinţe ale naturii, în timp ce în Videle au fost ocupate toate locurile disponibile în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2014-2015.

Locuri libere din belşug au rămas şi la licele din mediul rural: Drăgăneşti Vlaşca, Măgura, Olteni, Piatra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.