Social

Doar 15 candidaţi pe cele 18 posturi de inspector şcolar scoase la concurs în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Perioada de înscrieri la concursul pentru ocuparea celor 18 posturi de inspector şcolar organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman s-a încheiat. Doar 13 din actualii inspectori şcolari şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în continuare pe post şi s-au înscris la concurs, în timp ce alţi cinci actuali inspectori se pare că doresc să se întoarcă la catedră. Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, celor 13 candidaţi care ocupă la această dată o funcţie în cadrul instituţiei s-au adăugat alţi doi candidaţi, numele acestora, cel puţin deocamdată, nefiind destăinuite. Posturile pentru candidează cei doi dascăli care nu fac parte în prezent din corpul inspectorilor şcolar sunt: inspector pentru învăţământ profesional şi tehnic şi inspector şcolar pentru minorităţi naţionale.

Pentru cinci dintre funcţiile şcoase la concurs de ISJ Teleorman nu există niciun candidat. Este vorba despre inspector şcolar pentru discipline istorie şi socio-umane, religie şi arte, educaţie fizică şi sport şi inspector şcolar pentru educaţie permanentă precum şi inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare. Singurul post din ISJ Teleorman pentru care există o minimă concurenţă este inspector şcolar pentru managementul resurselor umane. Pentru acest post sunt depuse două candidaturi.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor din Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman va fi organizat în perioada 22 mai – 5 iunie. Potrivit anunţului făcut de ISJ Teleorman, concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector din inspectoratele şcolare, aprobată prin OMECTS nr. 5558/7.10.2011. La concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din inspectoratele şcolare poate candida cadrul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau al ciclului II Bologna cu diplomă de master; este titular în sistem, având încheiat contract de muncă individual pe perioada nedeterminată în înăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor, cu vechime efectivă la catedra de minimum 7 ani în învăţământul preuniversitar; a obţinut calificativul anual “foarte bine” în ultimii 5 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în aceeaşi perioadă, până la înscrierea la concurs; nu a fost condamnat penal pentru savârşirea unei infracţiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare ori control prin hotarâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical; este membru al Corpului naţional de experţi în management educaţional.

Ministerul Educaţiei a demarat anul acesta seria concursurilor de ocupare a funcţiilor de conducere în învăţământ, după mai mulţi ani în care numirile s-au făcut direct. Primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei a fost cel pentru funcţia de inspector şcolar general, desfăşurat pentru Teleorman pe 20 martie. Valeria Gherghe, inspectorul şcolar în funcţie la acea dată, a câştigat concursul, asigurându-şi funcţia pentru următorii patru ani.

Pe 13 mai se vor desfăşura concursurile pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic Teleorman, după care vor avea loc cele pentru ocuparea funcţiilor de inspectori. În perioada imediat următoare, cel mai probabil vor fi anunţate şi concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori ai unităţilor de învăţământ, care vor încheia seria concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din învăţământul preuniversitar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.