Social

Doar 119 copii au fost înscrişi în clasa pregătitoare în a doua etapă în şcolile teleormănene

Monica DUMITRESCU

Termenul pentru depunerea cererilor de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016 a expirat vineri, 3 aprilie. Potrivit inspectorului şcolar pentru învăţământul primar, prof. Sorin Ilie, în unităţile de învăţământ teleormănene au fost înscrişi în total 2556 copii, cei mai mulţi în prima etapă. În cea de-a doua etapă, care s-a încheiat vineri, 3 aprilie, au fost fost depuse doar 119 cereri de înscriere în clasa pregătitoare în Teleorman. Lista finală cu copiii înscrişi în a doua etapă va fi afişată pe 10 aprilie. În cazul în care numărul cererilor de înscriere la o unitate de învăţământ este mai mare comparativ cu numărul locurilor se va face departajarea în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, faţă de estimările iniţiale, numărul locurilor ocupate în clasa pregătitoare este mai mic cu aproximativ 300.

Părinţii care din diverse motive nu şi-au putut înscrie copiii în învăţământul primar în cele două etape desfăşurate până acum pot solicita înscrierea copiilor până cel târziu la începerea anului şcolar doar la şcoala de circumscripţie. Potrivit reprezentanţilor ISJ, niciun copil pentru care se solicită înscrierea în clasa pregătitoare înainte de începerea anului şcolar viitor nu va rămâne pe dinafară.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.