Eveniment

Direcţia Silvică Teleorman a deschis oficial sezonul plantării arborilor

Deschiderea oficială a „Lunii Plantării Arborilor”, ediţia 2021, a avut loc miercuri, 31 martie, gazda fiind Ocolul Silvic Alexandria. La eveniment au fost prezenţi, alături de reprezentanții Direcției Silvice și ai ocoalelor silvice din județ, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, subprefectul județului, Nicoleta Voicu, dar și angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care s-au alăturat demersului. În cadrul acțiunii au fost plantați, pe o suprafață de 0.3 ha, nu mai puțin de 1.600 de puieți de stejar pedunculat, frasin și arbuști.

Regenerarea pădurilor este una dintre activităţile prioritare ale Direcţiei Silvice Teleorman, prin care se urmăreşte asigurarea integrităţii şi permanenţei pădurilor. Programul de regenerare a pădurilor la nivelul direcţiei silvice, analizat şi aprobat, prevede executarea lucrărilor de regenerare a pădurilor în anul 2021, pe suprafaţă totală de 133 ha, din care 70 ha regenerări naturale (54% din program) şi 63 ha regenerări artificiale (47% din program).

Luna plantării arborilor este un eveniment cu tradiție, ce se desfășoară, în fiecare primăvară, în perioada 15 martie – 15 aprilie și reprezintă atât startul sezonului de plantare, cât și modalitatea de atenționare a cetățenilor și a factorilor decizionali în legatură cu importanța și însemnătatea pădurilor pentru menținerea echilibrului ecologic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.