Social

Diplome și premii în bani pentru “cuplurile de aur” ale Alexandriei

Cuplurile din Alexandria care împlinesc, anul acesta, 50 de ani de căsătorie vor primi din partea municipalității Diplomă de fidelitate şi câte un premiu în bani, transmite Primăria Alexandria.

Începând cu 2011, “cuplurile de aur” ale Alexandriei au fost sărbătorite, în fiecare an, prin festivități ce cuprindeau o ceremonie civilă, o ceremonie religioasă şi o recepție, precum și câte un certificat care atestă cei 50 de ani de căsătorie, fotografii şi un premiu simbolic în valoare de 300 de lei.

Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, festivitatea nu va mai putea fi organizată, însă, cum aniversarea a 50 de ani de la căsătorie reprezintă un eveniment deosebit în viata oricărei familii, care nu poate fi trecut cu vederea, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, a iniţiat un proiect de Hotărâre, care va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului Local la sfârşitul acestei luni, prin care propune aprobarea organizării evenimentului “Nunta de Aur” prin acordarea unor premii şi diplome de fidelitate pentru fiecare cuplu. Pentru că nu va mai fi organizată o recepţie, Primarul Victor Drăguşin propune majorarea valorii premiilor pentru fiecare cuplu de la 300 lei 600 lei, suma totală încadrându-se în bugetul alocat iniţial pentru desfăşurarea ediţiei din acest an a evenimentului “Nunta de aur”.

45 de cupluri a căror căsătorie a fost oficiată în urmă cu 50 de ani în municipiul Alexandria au fost identificate până în prezent, însă acestora li se pot adăuga cuplurile care au domiciliul stabil în Alexandria, însă căsătoria a avut loc în altă localitate.

Pentru a intra în posesia premiilor, cuplurile trebuie să depună la Primărie, Compartimentul Cultură, Sport, copii ale certificatului de căsătorie din care să rezulte că actul a fost încheiat în anul 1970, indiferent de locul încheierii căsătoriei și copii ale BI/CI pentru ambii soți din care să reiasă că domiciliul actual este în Municipiul Alexandria.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.