Social

Din nevoia de a primi “like”, tinerii sunt în stare de fel şi fel de trăsnăi – Scenariu: şi-a legat un coleg de pom şi l-a postat pe o reţea de socializare, cu voia lui

O ştire despre un act de violenţă extremă comis între doi colegi de clasă ţinea lipiţi de televizor mulţi teleormăneni în week-end, când pe un anume post de televiziune, tatăl unui băiat de 9 ani, din comuna Drăgăneşti Vlaşca, povestea cum fiul lui este agresat fizic şi psihic de către un coleg de clasă, în vârstă de 10 ani. Ultima umilinţă la care ar fi fost supus fiul său ar fi fost şi cea mai gravă, drept pentru care tatăl s-a hotărât să facă publică situaţia ingrată la care fiul său a fost supus, fără să ştie de fapt că ceea ce părea a fi un act de violenţă exercitat asupra fiul său, era de fapt o farsă pusă la cale, atât de cel pe care-l considera agresor, cât şi de fiul său.

Povestea a început într-o zi, mai exact pe data de 25 octombrie, când cei doi băieţi, cel de 9 ani, care se presupune că este victima, şi un altul de 10 ani, coleg cu “victima” şi agresor în poveste, se întorceau de la şcoală. Pe drumul spre casă cei doi au găsit un lanţ şi cum, probabil nu aveau nici un chef de a merge acasă, s-au gândit că o farsă pe o reţea de socializare, în care unul să fie victimă şi celălalt agresor, n-ar fi deloc de ignorat şi ar fi primit multe vizualizări şi aprecieri din partea altor colegi. Zis şi făcut. Aşa că, băiatul de 9 ani a fost legat de un copac şi fotografiat, poze care ulterior au ajuns pe reţeaua de socializare, dar nu numai la colegi, tatăl fiind şi el unul dintre cei care a văzut pozele. Ca orice părinte, acesta s-a alarmat văzând la câtă cruzime este supus copilul său şi a povestit totul la televizor. De aici şi până la alertarea organelor de anchetă n-a mai fost decât un pas, care, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, în urma apariţiei la TV a tatălui, poliţia s-a sesizat din oficiu şi a demarat o anchetă. Potrivit datelor strânse până la momentul de faţă, totul a fost doar o joacă de copii, care au pus în scenă, de comun acord, o situaţie dramatică, în care un copil este agresat în mod barbar de un alt coleg de clasă. Teodora Dragole ne-a precizat că cei doi copii sunt colegi şi prieteni, şi au făcut înscenarea când se întorceau de la şcoală, iar pozele au fost făcute de o persoană în vârstă de 21 de ani, la rugăminţile celor mici. În urma apariţiei la televizor a tatălui, polţiştii teleormăneni s-au sesizat din oficiu, fiind demarate cercetări în vederea identificării familiei presupusului agresor şi a acestuia din urmă. În urma identificării şi a declaraţiilor date atât de cel agresat, de presupusul agresor, dar şi de cel care a efectuat pozele, a reieşit că nu a existat nici un act exercitat cu violenţă asupra copilului de 9 ani, totul fiind doar o farsă menită să atragă atenţia pe reţeaua de socializare. Totuşi, la solicitarea verbală a mamei copilului de 9 ani, părinţii băiatului de 10 ani, cel care se presupune îl umileşte pe cel mai mic, au fost avertizaţi verbal despre comportamentul fiului lor şi li s-a solicitat ca acesta să nu mai fie lăsat să stea în preajma băiatului de 9 ani, pentru a nu-l mai umili.

Şi în punctul de vedere al Ispectoratului Şcolar Judeţean Teleorman se arată că nu a fost vorba de nici o agresiune, doar despre teribilismul tinerilor din ziua de azi şi nevoia acestora de a atrage atenţia pe reţelele de socializare cu orice mijloc. Totuşi, reprezentanţii ISJ Teleorman vor face verificări în vederea stabilirii dacă vreunul dintre copii are nevoeie de consiliere psihologică. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.