Social

Din cauza unor disensiuni politice, Şcoala Ciuperceni riscă să fie închisă

Monica DUMITRESCU

Consiliul local al comunei teleormănene Ciuperceni nu a aprobat până la această dată proiectul de Hotărâre privind organizarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2015-2016. Cei care s-au opus au fost consilierii PNL, formaţiunea politică deţinând majoritatea în Consiliul local Ciupreceni. La baza deciziei de a nu aproba proiectul, se pare că stau nişte neînţelegeri dintre consilierii PNL şi primarul Anghel Gâdea (PSD). Disensiunile politice din administraţia locală Ciuperceni se vor răsfrânge însă asupra copiilor, în aceste condiţii şcoala riscând să fie închisă de la toamnă. În Şcoala Gimnazială Ciuperceni, singura unitate de învăţământ din localitatea aflată la aproximativ 6 km de Turnu Măgurele învaţă aproximativ 60 de copii. Părinţii acestora se tem că de la toamnă vor fi nevoiţi să-şi ducă copiii la Turnu Măgurele, pentru a continua studiile.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean aşteaptă următoarea şedinţă a Consiliului local şi speră că acesta va lua o decizie favorabilă continuării funcţionării acestei unităţi de învăţământ în anul şcolar viitor.

Anghel Gâdea, primarul localităţii Ciuperceni, spune că până acum proiectul privind organizarea reţelei şcolare a fost supus aprobării Consiliului local în două şedinţe, la prima neîntrunind numărul de voturi necesar aprobării, iar la a doua consilierii PNL neprezentându-se.

La rândul lor, consilierii locali PNL de la Ciuperceni spun că, în principiu, sunt de acord cu funcţionarea şcolii, însă primarul nu le-a pus la dispoziţie toate documentele privind organigrama şi statul de funcţiune. Mai mult decât atât, din acest motiv, aceştia intenţionează să îi facă primarului plângere penală pentru abuz în serviciu. Consilierii PNL mai spun că, în următoarea şedinţă, care cel mai probabil va fi una extraordinară, vor vota proiectul doar dacă primarul le va pune la dispoziţie documentele solicitate.

Afectate de această situaţie sunt şi cadrele didactice de la Şcoala Ciuperceni, aşa încât şi sindicaliştii din învăţământ au un cuvânt de spus în acest conflict. “Legea spune clar că în fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să existe cel puţin o unitate de învăţământ. Prin urmare, noi, ca sindicat, ne rezervăm dreptul în cazul în care considerăm că s-a încălcat legea, să acţionăm pe căi legale pentru apărarea drepturilor”, a declarat vicepreşedintele FSLI Teleorman, Sorin Franchevici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.