Din 20 mai intră în vigoare prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără ITP valabilă

Începând cu data de 20 mai, poliţiştii vor dipsune suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecția tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă, precum și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului, informează Poliţia Română.

20 mai este data de la care vor intra în vigoare o serie de prevederi care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice din România, printre noutăţi numărându-se suspendarea înmatriculării, care reprezintă o operațiune administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumurile publice.

Potrivit legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă, iar în cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală, vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație.

Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică, mai informează Poliţia Română.

Potrivit informaţiilor furnizate, suspendarea înmatriculării se aplică și în cazul în care noul proprietar nu a solicitat autorității competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. În acest caz, suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code