Economie

Din 16 iulie, APIA primeşte Cererile de plată pentru Măsura 215

În perioada 16 iulie-18 august 2014, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru Măsura 215 – pachet a) – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine, sesiunea 1, anul 3 de angajament, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pot depune cereri de plată beneficiarii Măsurii 215 – pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor, care au depus cereri de ajutor în conformitate cu prevederile OMADR nr. 149/2012.

Cererea de plată poate fi completată pe format de hârtie sau online de către beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După completarea online, cererea se tipăreşte şi, la fel ca şi cererea completată pe format de hârtie, se depune la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe a cărui rază teritorială se află sediul social sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Eventualele greşeli care se fac la completare se corectează de către beneficiar prin tăiere cu o linie orizontală, iar informaţia corectă va fi înscrisă alături, confirmând corecţia efectuată prin semnarea şi datarea acesteia de către beneficiar.

Dovada depunerii cererii de plată o reprezintă bonul de mână care conţine date despre centrul judeţean, numărul cererii din registrul special, data şi ora înregistrării, numele lizibil şi semnătura funcţionarului APIA care a primit cererea.

Cererile de plată vor fi însoţite, obligatoriu, de o copie CUI / CIF, după caz; copie buletin sau carte de identitate a titularului, administratorului, reprezentantului legal, împuternicitului; copie autorizaţie sanitar-veterinară, copie înregistrare sanitar-veterinară pentru exploataţiile comerciale tip A, după caz sau copii autorizaţii sanitar-veterinare, copii înregistrări sanitar-veterinare pentru exploataţiile comerciale tip A, după caz pentru mai multe exploataţii cu cod ANSVSA; copia schiţei adăpostului sau adăposturilor pentru fiecare exploataţie cu cod ANSVSA (din care să reiasă adresa şi suprafaţa spaţiilor de cazare, respectiv spaţiul maxim de cazare pe compartiment iar pentru pachetul 2 a), schita peretilor exteriori cu suprafetele transparente, pentru determinarea suprafetei vitrate precum si pentru sistemul de iluminare si ventilatie (admisie – evacuare aer) – pentru fiecare hala.); programul de iluminat pentru fiecare anotimp, vară sau iarnă (în funcţie de dată schimbării orei) care să conţină intervalul orar pe perioade, în funcţie de tehnologia de creştere şi categoria de porcine, după caz; graficul de livrare estimat anual; graficul de populare estimat anual; copia declaraţiei pe suprafaţă, dacă este cazul; împuternicire şi copii ale actelor de identificare ale împuternicitului împuternicit, dacă este cazul; document coordonate bancare şi alte documente justificative, dacă este cazul.

În cadrul angajamentelor încheiate, beneficiarii trebuie să respecte standardele de eco-condiţionalitate (SMR) aplicabile terenurilor agricole aparţinând fermei şi activităţilor agricole desfăşurate la nivelul fermei. În cadrul acestei măsuri este exclus sprijinul pentru investiţii. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.