Eveniment

Digurile de protecţie împotriva inundaţiilor, vizitate de prefectul judeţului şi directorul SGA

digdig1Miercuri, 1 iulie, prefectul judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, alături de directorul SGA Teleorman, Ion Barbu, au făcut o vizită în teren pentru a vedea care este stadiul lucărilor de îndiguire în localităţile teleormănene. Şoimu, Beiu şi Dobroteşti, localităţi în care mulţi oameni şi-au pierdut bunurile şi “agoniseala de-o viaţă”, după cum însăşi Carmen Daniela Dan s-a exprimat, şi odată cu acestea speranţa că cineva vreodată va face ceva pentru a-i apăra de inundaţii, fac parte din multele localităţi din judeţ în care oamenii au avut de suferit de pe urma inundaţiilor. Ca atare, SGA Teleorman a întreprins o serie de lucrări în localităţile menţionate, mare parte din ele din fonduri proprii şi, acum, acolo unde oamenii erau nevoiţi să fugă din calea apelor, abandonându-şi casele şi gospodăriile, există diguri de protecţie împotriva viiturilor.

În urma vizitei în teren, prefectul de Teleorman s-a arătat mulţumit de lucrările întreprinse şi, mai ales, pentru că oamenii s-au arătat mulţumiţi şi încrezători. Împreună cu directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman (SGA), Ion Barbu, s-a căzut de acord că în satul Şoimu, unde tocmai ce a fost ridicat un dig, investiție comună prin bugetul propriu al SGA Teleorman și bugetul local Smârdioasa, se impune completarea lucrării. În acest sens, s-a stabilit să se intervină suplimentar pe încă o porţiune de aproximativ 200 m, astfel încât să se lărgească zona de acces a locuitorilor cu utilaje și animale spre islazul comunal și spre culturile din extravilan.

De precizat că, în data de 23 iunie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor din satul Beiu, comuna Ştorobăneasa, iar în comuna Dobroteşti, tot cu forţe proprii ale SGA Teleorman, cu o investiție comună – buget local și fonduri alocate prin bugetul SGA, se lucrează intens la decolmatarea râului Tecuci, fiind deja parcursă cu utilajele o lungime de 7,8 km de curs de apă, cu amenajarea malurilor, pe de o parte, şi alta a râului. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.