Social

Digul de la Ştorobăneasa a trecut testul

vizita beiuVioleta Mocanu

Vineri, 12 decembrie, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, a mers într-o deplasare în localitatea Ştorobăneasa, pentru a verifica starea digului de apărare realizat în zona Beiu. Lucrarea, a cărei construcţie s-a impus în urma inundaţiilor din martie, aprilie şi iulie 2014, a costat 12.000 de lei, sumă alocată de către Guvernul României.

Deplasarea a fost necesară în contextul în care, în judeţul Teleorman, mai mult de 40 de localităţi au fost inundate în ultimele zile.

Referitor la situaţia localităţii Ştorobăneasa, Carmen Daniela Dan a declarat: „În urma inspecţiei, s-a constatat că nu există nici o breşă şi nici o fisură în corpul digului, această lucrare fiind principalul motiv al diminuării substanţiale a pagubelor produse, comparativ cu inundaţiile trecute, în lunile martie, aprilie şi iulie ale acestui an. La nivelul satului Beiu, aşa cum reiese şi din rapoartele operative, nu sunt afectate locuinţele oamenilor, râul Vedea şi precipitaţiile inundând 136 de ha de păşuni şi 239 ha de pădure. Construcţia realizată în vara aceasta a salvat un număr de peste 100 de locuinţe şi aproximativ 700 de suflete”.

În deplasarea de la Ştorobăneasa, alături de prefectul judeţului, s-au aflat directorul SGA Teleorman, Ion Barbu, şi inspectorul şef al IGSU „A.D. Ghica”, Sandu Sorinel.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.