Politic

Dialog cu Florică Mara, preşedintele UNPR Teleorman

Ioan DUMITRESCU

Florică Mara este preşedintele Organizaţiei judeţene a Uniunii Naţionale pentru Progresul României Teleorman de voie, de nevoie, în urma retragerii de la şefie a profesorului Constatin Filip, nu din cauza incompatibilităţii, cum îi place domniei sale să spună, ci din cauza unui conflict de interese. Domnul Florică Mara afirmă că a cugetat câteva zile până să accepte funcţia de preşedinte, cu ceva timp în urmă declarând că nu-şi mai doreşte să facă politică, „fiindcă politica mi s-a părut foarte mizerabilă, şi am vrut să stau mai retras, mai în spate, dar din păcate, dacă vrei să faci ceva, să îţi impui un anume punct de vedere, fără politică nu se poate”.

Despre faptul că UNPR-ul este o formaţiune politică aflată în plină expansiune, preşedintele Mara consideră că este un caz  fericit, „şi este şi meritul preşedintelui Gabriel Oprea; înseamnă că acest om are o valoare şi atrage oamenii lângă el”. Florică Mara apreciază că nu contează din care partid politic vin cei nou înscrişi în UNPR, partidul respectiv numărând astăzi 24 de parlamentari, şi propunându-şi să depăşească măcar UDMR-ul, care are astăzi 26 de deputaţi şi senatori. „Noi suntem partidul care crede în ceea ce spune, suntem pentru stabilitate, suntem pentru interesul naţional, şi nu pentru interesul personal”.

Vorbind despre recenta intrare în UNPR a deputatului independent Alin Bucur, fost parlamentar PP-DD, şi a lui Samuel Calotă, preşedintele Florică Mara consideră că cei doi „sunt doi oameni valoroşi, iar trecerea lui Alin Bucur la noi nu face decât să sporească încă o dată numărul parlamentarilor noştri, şi în continuare sperăm să luptăm pentru stabilitate, pentru reforme sociale”. Florică Mara declară că UNPR-ul este partenerul USL-ului şi în special al PSD-ului, în special şi datorită preşedintelui Gabriel Oprea, care susţine Mara este un om valoros, care a fost şi prefect al capitalei, şi ministru de Interne chiar în perioada Guvernului PSD.

Referitor la apropiatele alegeri europarlamentare de la anul, când formaţiunile politice din USL vor candida separat fiecare, Florică Mara consideră că şi UNPR-ul ar trebui să aibă candidaţi proprii, pe care probabil îi vor propune preşedinţii de organizaţii judeţe, iar conducerea centrală, în urma unei analize şi evaluări, va decide după consultări cu preşedinţii respectivi. În ce priveşte alegerile prezidenţiale de la anul, domnul Florică Mara susţine că UNPR este un partid serios şi va respecta parteneriatul cu PSD-ul, drept pentru care vor susţine candidatul USL, care la ora actuală este Crin Antonescu.

În ceea ce-l priveşte pe sine, Florică Mara susţine că este tentat ca la viitoarele alegeri parlamentare să candideze şi dânsul ori pentru Senat, ori pentru Camera Deputaţilor; de regulă, preşedinţii de organizaţii judeţene candidează pentru Camera Deputaţilor, dar până la alegerile parlamentare mai sunt aproape trei ani în care se pot întâmpla multe. Florică Mara apreciază totuşi că la viitoarele alegeri parlamentare domnia sa împreună cu deputatul Alin Bucur vor candida pentru unul dintre colegiile teleormănene.

Florică Mara susţine că „din păcate, UNPR Teleorman nu prea avut consultări cu liderii USL şi PSD”, dar timpul nu este trecut, dânsul afirmând că cele mai dese întâlniri le-a avut cu primarul social-democrat Victor Drăguşin, dar şi cu Marian Fişcuci, iar când s-a putut chiar şi cu actualul viceprim-ministru Liviu Nicolae Dragnea.

Referindu-se la pactul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, preşedintele UNPR Teleorman Florică Mara este tranşant: „Mi se pare o prostie, şi o alterare a imaginii celor doi; din păcate, pierzând la capitolul imagine cei doi, pierde România. Amândoi sunt oameni maturi, oameni cu potenţial; Traian Băsescu aflându-se pe ultima sută de metri ar trebui să o lase mai domol. Azi cei doi îşi aruncă vorbe grele, care nu ştiu dacă ţin de foame. Pe noi ne interesează locuri de muncă, economia, băncile, ne interesează ieşirea din criza economică”.

One Comment

  1. Pentru Mara Florica,Samuel Calota,Nitulescu Teodor si alti smecheri schimatori politici,ROMANII ai numesc lingai, am Fundamentat PARTIDUL CACANARILOR cu sediu la D>N>A Alexandria. In statut primul articol este;-trebuie sa fii memru la toate partidele care au fost si vor fi;-sa furi ,sa minti,sa jefuiesti STATUL si pe oricine. Pe bani pachete si paine poporul turma teleormanean voteaza pe oricine si orice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.