Politic

Dezorientarea din PSD

Ioan DUMITRESCU

În rândul pesediştilor e fierbere mare de când le-a plecat primul ministru Victor Viorel Ponta la Istanbul să se opereze. Despre problemele social-democraţior, Liviu Nicolae Dragnea a făcut un amplu comentariu. „Problema medicală a lui Victor Ponta este una serioasă şi ar fi bine să facă un efort , chiar dureros, să vină la Palatul Victoria. Ăsta este punctul meu de vedere, pe care i l-am spus şi lui, şi nu mă ascund, cred că are o foarte mare reţinere să fie filmat în cârje, când urcă la Guvern, dar cred că ar trebui să facă asta”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a amintit şi de problemele care trebuie lămurite în partid, dar şi în Guvern: „Să se întoarcă Victor Ponta acasă şi să limpezim şi să discutăm toate subiectele politice şi toate subiectele guvernamentale, despre coaliţie, despre cum funcţionează coaliţia, despre funcţionarea Guvernului, despre modul cum se conduce un Guvern, despre oferta politică de guvernare în perioada următoare”.

Cu toate acestea, Liviu Nicolae Dragnea afirmă că nu sunt pesedişti care vor demisia lui Ponta. „Eu sper cât mai repede să avem o discuţie foarte deschisă împreună cu el şi să decidem calea de urmat. Pentru că există o stare destul de ciudată în PSD, la nivelul fiecărei organizaţii, o stare de dezorientare. Oamenii sunt puţin dezorientaţi, şi sigur nu se simt bine când liderul lor nu este în ţară, are problema asta medicală, e pus sub acuzare şi oamenii vor în continuare să se realizaze toate proiectele guvernamentale”.

De altfel, Liviu Dragnea a declarat clar că Partidul Social Democrat vrea să rămână la guvernare în mod firesc. „E o dorinţă firească şi legitimă, dar nu în orice condiţii. La guvernare stai când eşti într-o coaliţie care să funcţioneze, cum a funcţionat şi până acum”, a mai declarat Liviu Dragnea.

De altfel, după ameninţările UNPR-ului, că va ieşi de la guvernare, dacă PSD-ul va încerca să voteze, pe sub masă, codurile penale şi de procedură penală, social-democraţii se gândesc la fragilitatea alianţei lor cu partenerii de guvernare. Cu toate acestea, generalul Gabriel Oprea, primul ministru interimar, susţine milităreşte că UNPR-ul susţine guvernarea; dar este posibil ca uneperiştii să fie tentaţi la un moment dat să susţină şi altă guvernare, poate chiar social-democrată, dar în alt format. Până una, alta, pesediştii sunt dezorientaţi de când le-a plecat primul ministru Victor Ponta din ţară, acesta având şi plângeri penale care îl aşteaptă acasă.

One Comment

  1. observator

    Si daca „interesul national”incepe sa faca jocul lui Iohannis alias Basescu,ce va mai faceti d-le Dragnea?Vedeti asta este lacuna PSD-istilor ma refer la lideri, nici un moment nu s-au gandit si la nevoile celor care i-au trimis la putere,i-a interesat numai propriele interese,ajungand si pana la inclcalcarea legilor.Asa s-a ajuns sa numai aibe oameni de valoare in partid fiind supusi sa raspunda faptelor comise!In concluzie dupa parerea mea in PSD miroase a praf si pulbere si nu vad cum ar mai putea recupera terenul pierdut! Vom trai si vom vedea!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.