Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dezbatere publică pe marginea taxelor şi impozitelor locale pe anul 2018

Primăria municipiului Alexandria a organizat joi, 23 noiembrie, dezbaterea publică privind stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018, la care au luat parte viceprimarul municipiului Alexandria, Gică Anghel, dar şi Claudia Ureche, directorul Direcţiei de taxe şi impozite locale din cadrul Primăriei.

Proiectul de hotărâre prin care se stabilesc valorile impozabile, impozitele, taxele locale şi amenzile, în sume fixe sau cote procentuale, pentru anul fiscal 2018, şi prin care se aprobă taxe speciale pentru eliberarea unor documente, discutat în dezbaterea publică de joi, 23 noiembrie, va fi dezbătut şi votat în cadrul Consiliului Local şi va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018.

De asemenea, au fost puse în discuţie, în cadrul dezbaterii publice, şi regulamentul privind adoptarea taxelor speciale pentru eliberarea unor documente şi valoarea unor taxe speciale pentru prestarea de catre Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Alexandria a unor servicii în interesul persoanelor fizice, dar şi taxa specială de salubrizare pentru persoanele fizice. Şi acestea vor fi dicutate şi votate de aleşii locali şi vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Potrivit actului normativ, bonificaţia de 10% va fi păstrată, la fel ca şi în anul fiscal 2017, şi va fi acordată persoanelor fizice şi juridice pentru plata cu anticipaţie până la 31 martie 2018 a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi a impozitului pentru mijloacele de transport.

“În vederea finanţării proiectelor aflate în derulare şi pentru ca sursele bugetului local să satisfacă într-o proporţie cât mai mare nevoile actuale ale cetăţenilor municipiului Alexandria, dar şi cerinţele Uniunii Europene, este necesară menţinerea surselor actuale ale bugetului local, atragerea de noi surse extrabugetare, precum şi valorificarea judicioasă şi eficientă a patrimoniului municipiului Alexandria. (…) Pentru anul fiscal 2018 impozitele şi taxele locale prevazute în sume fixe nu se majorează faţă de cele prevăzute în Codul fiscal, iar pentru cazurile în care acestea sunt prevăzute în cote procentuale rămân stabilite la nivelul celor prevăzute în Codul fiscal”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul fiscal 2018 a fost afişat la Centrul de Informaţii pentru cetăţeni din incinta Primăriei Municipiului Alexandria, iar cei interesaţi îl pot studia şi pe site-ul Primăriei Municipiului Alexandria, la adresa www.alexandria.ro. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code