Social

Deşi nemulţumiţi de modul în care sunt plătiţi, dascălii teleormăneni nu intenţionează să boicoteze examenele naţionale

bacMonica DUMITRESCU

Pentru asigurarea supravegherii candidaţilor la probele scrise şi pentru constituirea comisiilor pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale din acest an în Teleorman este nevoie de aproximativ 900 de cadre didactice. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman nu vor fi probleme, dascălii dându-şi acordul pentru participarea atât la Evaluarea Naţională cât şi la Bacalaureat. Acest lucru a fost confirmat şi de liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman, prof. Tudor Spiridon, în acelaşi timp şi secretar general al FSE Spiru Haret, care deşi susţine o plată mai mare a cadrelor didactice implicate în evaluarea lucrărilor la bacalaureat, considerând că până acum sumele acordate au fost necorespunzătoare în raport cu responsabilitatea pe care acestea o au, a declarat că lucrurile vor decurge normal.

“Deşi nemulţumiţi de cuantumul sumelor acordate atât pentru supravegherea candidaţilor cât şi pentru evaluarea lucrărilor, care raportat la responsabilitatea pe care o au este necorespunzător, dascălii afiliaţi la organizaţia noastră se vor implica în desfăşurarea examenelor naţionale din acest an. Niciun lider de şcoală nu mi-a sesizat până la acest moment probleme în ceea ce priveşte participarea dascălilor la bacalaureat şi Evaluarea Naţională”, a declarat prof. Spiridon. Acesta a mai spus că a avut recent o întâlnire cu premierul Victor Ponta care a promis că va căuta soluţii pentru creşterea sumelor acordate profesorilor implicaţi în desfăşurarea examenele naţionale anul acesta. Începând de anul viitor profesorii vor fi plătiţi printr-un proiect din bani europeni.

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman este cea mai puternică organizaţie de acest gen a dascălilor teleormăneni, în prezent numărând aproximativ 3600 de membri.

La rândul său, prof. Ioan Predescu, preşedintele Filialei Teleorman a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a declarat că nu vor fi probleme în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale, şi dascălii afiliaţi acestei organizaţii dându-şi acordul de participare. Şi liderul FSLI-Filiala Teleorman susţine că nemulţumirea dascălilor legată de plata pentru participarea la aceste examene este îndreptăţită. “Efortul şi mai ales responsabilitatea pe care aceştia o au sunt prea mari pentru sumele pe care le oferă statul în acest moment. 3 lei pentru evaluarea unei lucrări şi 19 lei pe zi pentru supravegherea candidaţilor, nu motivează pe nimeni să-şi asume o asemenea responsabilitate”, a declarat prof. Predescu.

Filiala Teleorman a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ numără aproximativ 1000 de membri, majoritatea din zona Turnu Măgurele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.