Economie

Deşi au la dispoziţie un mod de verificare a stagiului de cotizare la pensii, teleormănenii nu sunt interesaţi

Teleormănenii pot accesa un portal special pentru a verifica stagiul de cotizare la bugetul de pensii, a depune petiţiietc. Portalul Casei Judeţene de Pensii Teleorman a fost dezvoltat în cadrul unui proiect derulat la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publie, “Servicii publice on-line destinate cetăţenilor şi beneficiarilor sistemului public de pensii şi sistemului accidentelor de muncăşi al bolilor profesionale – Orizont”.

Portalul poate fi accesat pe adresa http://www.cnpp.ro şi pune la dispoziţia persoanelor fizice şi juridice servicii pentru consultarea, solicitarea şi obtinerea on-line de informaţii referitoare la sistemul de pensii şi asigurări sociale din România, precum şi servicii de completare formulare prin internet.

Pentru accesarea portalului, fiecare doritor va trebui să îşi creeze un cont de utilizator, crearea contului urmând să se facă numai în urma depunerii unei cereri la CJP Teleorman.

“Portalul CNPP va permite utilizatorilor să completeze on-line cereri de pensionare, de modificare a datelor personale, de acordare a indemnizaţiilor prevăzute de legi speciale şi să vizualizeze stadiul cererii. De asemenea, se poate vizualiza stagiul de cotizare realizat după data de 1 aprilie 2001, viramentele la pilonul II de pensii. Alte facilităţi vizează completarea online de cereri de bilete de tratament şi să vizualizeze stadiul cererii (aprobată sau nu) şi să solicite drepturi de asigurări pentru accidente de muncăşi boli profesionale”, a spus directorul executiv al CJP Teleorman, Emilian Bomboe.

Acesta a menţionat special că obţinerea unei parole pentru a accesa datele unei persoane nu se va face fără o cerere prealabilă, aceasta fiind o măsură de securitate şi mai ales pentru a fi siguri că cel care solicită parola este persoana în cauză. Cu alte cuvinte, crearea contului şi obţinerea parolei se fac doar după o solicitare în scris depusă la CJP Teleorman, personal, de către cel interesat.

Poate acest lucru îi împiedică pe mulţi dintre cei 52.000 de angajaţi din judeţ să-şi verifice datele privind contribuţiile la pensii, precum şi pe ceilalţi teleormăneni aflaţi în baza de date a CJP, deoarece doar 26 de persoane sunt înregistrate ca utilizatori externi ai portalului menţionat anterior. (C.P.)

One Comment

  1. salariatii care au dosarul personal la Bucuresti poate, a prin acest portal CNPP sa beneficieze de aceste facilitati?!….daca da…cum? si unde trebuie sa faca cerere.
    Astept un raspuns
    Cu stima,

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.