Eveniment

Desemnarea celui de-al doilea spital suport Covid în Teleorman creează contre între primarii Pârvu și Bădănoiu

Cu câteva zile în urmă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Teleorman, a decis desemnarea Spitalului Videle drept unitate medicală suport Covid, ca urmare a faptului că singura unitate medicală din județ în care puteau fi internați bolnavii infectați cu noul coronavirus, respectiv Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede, a ajuns la un grad de ocupare foarte ridicat. Conform deciziei autorităților județene, la Videle ar fi trebuit tratate cazurile asimptomatice și cele cu simptomatologie ușoară.

Edilul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, a avut o poziție vehementă împotriva acestei măsuri, invocând o serie de argumente de ordin administrativ, logistic sau de infrastructură, argumente cu care s-a deplasat și la Ministerul Sănătății, în încercarea de a se reveni asupra acestei hotărâri. Se pare chiar că Bădănoiu ar fi înaintat propunerea ca Spitalul Zimnicea să fie cel care să preia pacienții bolnavi de Covid-19, lucru care a stârnit reacția lui Petre Pârvu. Acesta enumeră, la rândul său, într-un comunicat, motivele pentru care nu ar fi benefică desemnarea spitalului din Zimnicea drept unitate suport Covid, și anume pierderea finanțărilor pentru o serie de investiții demarate la spital, faptul că nici aici nu există medici epidemiologi sau ATI, dar și că aparatura medicală achiziționată prin finanțare europeană a fost pusă gratuit la dispoziția Spitalului Caritas. Cu toate acestea, Pârvu pare mai dispus la compromisuri și afirmă că “dacă situația o va impune și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman va considera necesar ca Spitalul din Zimnicea să fie declarat spital-suport, vom respecta această decizie, înțelegând urgența situației, însă ar fi o mare pierdere să ratăm finanțările pe care cu greu le-am obținut”.

Totuși, ca o mică “înțepătură” de final, Petre Pârvu precizează că în centrul de carantină din Tabăra Dunărica au fost găzduite și 34 de persoane din Videle, “una din acestea datorând și acum bugetului local sumele aferente”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.