“Descoperă Dunărea – Achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism”, proiect depus de Consiliul Local Zimnicea

Întruniţi în ședința extraordinară, aleşii locali zimniceni aprobat depunerea proiectului „Descoperă Dunărea – Achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism” în calitate de beneficiar, în cadrul Strategiei de dezvoltare locală a zonei pescărești Dunărea de Sud 2014 – 2020, informează reprezentanţii Primăriei Zimnicea.

Ambarcațiunea propusă spre achiziționare va avea o capacitate de 20 de locuri, amenajată atât cu spațiu interior (fotolii și mese) cât și exterior (banchete și acoperiș). Facilitățile ambarcațiunii permit accesul persoanelor cu handicap și conferă un spațiu plăcut și confortabil pentru efectuarea de mici croaziere, iar pentru acostare va fi achiziționat un ponton cu doi flotori metalici

Zimnicea este conectat cu opt țări dunărene din estul și centrul Europei, fiind port la Dunăre, iar flora și fauna bogată, alături de peisagistica ofertantă, conferă zonei un potențial turistic demn de luat în seamă.

Şi, dacă până în prezent turismul nu a fost un pilon important în dezvoltarea economiei locale, odată cu implementarea proiectului va creşte atractivitatea zonei Zimnicea și se va pune în valoare potențialul turistic natural existent.

Prin implementarea proiectului, zimnicenii și nu numai vor beneficia de un serviciu de turism nou şi plimbări pe Dunăre cu o ambarcațiune de agrement. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code