Eveniment

Descinderi la traficanți de droguri ce “aprovizionau” și județul Teleorman

Oamenii legii au descins, duminică, la 11 adrese din Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, transmite Poliția Română. Potrivit anchetatorilor, persoanele cercetare s-ar fi aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de cannabis înființată ilegal pe raza localității Butimanu. De asemenea, acestea ar fi utilizat drogurile în scopul consumului propriu, dar și pentru a le comercializa pe raza județelor Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu, mai arată sursa citată.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmbovița au efectuat, duminică, 19 iulie, 11 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Au fost puse în executare 25 de mandate de aducere.

Începând cu luna martie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a două grupuri infracționale, alcătuite din nouă persoane, din județul Dâmbovița, bănuite de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Din activitățile investigative au rezultat indicii că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu droguri dintr-o cultură de cannabis înființată ilegal pe raza localității Butimanu. Cei în cauză ar fi utilizat drogurile în scopul consumului propriu, dar și pentru a le comercializa pe raza județelor Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

În urma activităților, au fost indisponibilizate 106 plante ce făceau parte dintr-o cultură de cannabis indoor și outdoor, 4 grindere, 2 cântare electronice, 9 telefoane mobile, 4.500 de lei, mai multe semințe de cannabis, obiecte cu urme de materie vegetală, precum și mai multe echipamente necesare creșterii și dezvoltării indoor a plantelor de cannabis.

Totodată, au fost puse în executare 25 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T-Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.