Eveniment

Descinderi ale mascaţilor şi DNA la Protecţia Copilului din Alexandria

IMG_20140710_093520Joi dimineaţă, la prima oră, în sediul Direcţiei judeţene pentru Protecţia Copilului Teleorman procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe au efectuat cercetări, în documentele instituţiei. Însoţiţi de mascaţi, procurorii, care n-au lăsat pe nimeni să pătrundă în sediul instituţiei, au cercetat documente într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2005-2012, a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Fără să facă vreo declaraţie, deocamdată, procurorii au fost sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii, precum şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, iar acţiunea de joi a vizat percheziţii atât în Alexandria, cât şi în Roşiorii de Vede.

Neoficial, s-a auzit faptul că între acuzele aduse conducerii DJPC Teleorman ar fi anumite neregularităţi legate de unele adopţii care au avut loc în perioada respectivă, pentru care, se pare, conducerea instituţiei ar fi cerut sume importante de bani.

UPDATE

Percheziţiile continuă în Teleorman, la DGASPC

Percheziţiile continuă şi la această oră la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Teleorman (DGASPC). Programul este întrerupt, iar directorul instituţiei, Floarea Alesu, principalul suspect al cauzei, a venit însoţită de anchetatori la sediul din Alexandria în vederea percheziţionării şi biroului său de aici. Trebuie să precizăm că doamna director se afla în concediu şi nu a fost găsită de dimineaţă la biroul său din Alexandria, aceasta fiind la Roşiorii de Vede, acolo unde are şi domiciliului. În acest moment percheziţiile se fac biroul acesteia din Alexandria, asta după ce în cursul dimineţii au percheziţionat locuinţa, maşina persoanlă a acesteia şi centrul de zi de la Roşiorii de Vede, de unde au fost ridicate mai multe documente, laptop-ul de serviciu şi o anumită sumă de bani, respectiv 100 de euro şi peste 4.000 de lei.

Deşi respinge vehement toate acuzaţiile care i se aduc, motivând că nici nu are nimic de a face cu dosarele de adopţii şi că nu le verifică, ba mai mult aduce în apărarea sa o cauză mai veche în care a fost verificată de ANI şi nu i s-a putut imputa nimic, se pare că procurorii DNA au informaţii că directorul Floarea Alesu ar fi primit sume de până la 1.000 de euro de la familiile interesate, în vederea grăbirii procesului de adopţie.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.