Deputatul Violeta Răduţ, vot favorabil pentru proiectul de lege care permite angajarea tinerilor dezavantajaţi în instituţiile publice la nivel local

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, 27 iunie, proiectul de lege privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi, care le va facilita tinerilor vizaţi de iniţiativă accesul la un loc de muncă în administraţia publică locală.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat la începutul lunii martie, iar votul dat de camera inferioară a Parlamentului a fost unul decizional.

Actul normativ pentru care a votat favorabil şi deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduţ reglementează facilităţile ce vor fi acordate tinerilor dezavantajaţi în vederea încadrării pe locurile de muncă vacante din instituţiile de la nivel local. Iniţiativa prevede că durata de angajare va fi de 24 de luni, astfel încât aceştia să dobândească abilităţi profesionale pentru locurile de muncă din sectorul privat.

Beneficiarii proiectului de lege vor fi persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani aflate în sistemul de protecţie a copilului sau provenite din acest sistem sau cele care au copii în întreţinere. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code