Deputatul Violeta Răduț susține plafonarea prețului la medicamentele și alimentele de strictă necesitate

Un proiect de lege care prevede că la prețurile de livrare ale producătorului se va aplica un adaos pentru întreg lanţul de distribuţie şi vânzare cu amănuntul de cel mult 10%, pe toată perioada stării de urgenţă şi pe o perioadă de cel mult 90 de zile de la data instaurării stării de urgenţă, a fost adoptat de Senat și se află, în prezent, la Camera Deputaților.

Proiectul de lege pentru plafonarea preţului medicamentelor şi al alimentelor de strictă necesitate este susținut de către deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, iar la Senat a trecut cu 79 de voturi “pentru”, 39 “împotrivă” şi 12 abţineri.

“Se plafonează preţurile la raft ale medicamentelor, materialelor sanitare, dispozitivelor medicale şi alte asemenea, prevăzute de legislaţia în vigoare, după cum urmează: la costul de producţie, adaosul poate fi de maximum 10% din acest cost, iar pe lanţul de distribuţie adaosul total nu poate depăşi 10% din preţul de vânzare al producătorului, în conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 în Legea concurenţei nr 21/1996 republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul iniţiat de grupul parlamentar al PSD.

De asemenea, se plafonează preţurile la raft ale alimentelor care fac parte din coşul minim de consum, după cum urmează: la costul de producţie, adaosul poate fi de maximum 10% din acest cost, iar pe lanţul de distribuţie adaosul total nu poate depăşi 10% din preţul de vânzare al producătorului, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă începând de la 5 milioane de lei, dar nu mai mult de 4% din cifra de afaceri.

Legea se aplică pe întreaga perioadă a decretării stării de urgenţă, cât şi 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege, iar pentru a fi adoptat are nevoie de vot favorabil în Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

8 Comments

 1. Masca says:

  Câta ipocrizie!!!!!
  Susține plafonarea prețurilor, dar a votat cu Josnicie împotriva producătorilor autohtoni sau locali.
  In schimb, presa locală promovează un parlamentar PSD banal și tupeist, cu rubrica rezervată săptămânal.

 2. IRESPONSABILITATE says:

  Pericolul cel mai mare pentru economia României şi pentru români, vine din Paralament.
  Parlamentul neglijent şi surd la nevoile românilor a adoptat Legea nr. 28 din 27 martie 2020 care aduce grave modificari la Legea privind comercializarea produselor alimentare.
  În aceste condiţii, consumatorii rămân singurul sprijijn pentru producătorii locali sau autohtoni.
  legestart.ro/dispare-termenul-de-produs-romanesc-din-marile-magazine-alimentare-ce-conditii-noi-de-facturare-produselor-au-votat-parlamentarii/
  Acum înțeleg de ce e praf resursa umană în PSD Teleorman : 10% din parlamentarii PSD sunt ‘ inteligenți asimptomatici”.

 3. Masca says:

  Efortul de a administra atatea minciuni auditoriului este prea mare pentru ea. Nu are inca experienta necesara. Se vede ca este o misiune grea.

 4. Masca says:

  Violeta Radut de la ‘gestionara’ de drojdie, la deputat in Parlament.
  Cum sa nu susțină plafonarea prețului la Drojdie?
  Cum sa înțeleagă ce scrie intr-un proiect de lege?

 5. masca says:

  Valabilitate pana la 14.06.2020
  Când intra in vigoare, când se publica, când apar normele de aplicare?

 6. #LaFontaine says:

  Un fake news girat de Violeta Răduţ, via Ziarul Teleormanul.
  Fără eleganță!
  Nu există om atât de deştept încât să îl convingă pe un prost că e prost!

 7. FELICITARI says:

  Felicitări pentru acest articol!
  Dacă aţi publicat acest articol îmi confirmaţi starea de alertă maximă din Redacția Ziarului!
  Amenințarea deputatului Violeta Răduţ din 31.12.2018 : „Ai grijă, că vei fi urmărit!”, este de actualitate?????????
  Vă este teamă pentru dumneavoastră și familiile dumneavoastră?

 8. MASCA says:

  Legea se aplică pe întreaga perioadă a decretării stării de urgenţă, cât şi 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă?
  Este o aberație!
  Nu are la bază nicio documentare sau fundamentare!
  Însă, există lucruri și mai stânjenitoare decât această situaţie, și anume manipularea politică și oportunismul de care dau dovadă aceia care transformă problema într-un joc politic nerușinat.
  Violeta Răduţ,importanţa muncii pe care o presteazi, este o responsabilitate pasivă?

Leave a Comment

*

code