Deputatul PSD Violeta Răduț, vot favorabil pentru proiectul de lege prin care inspectorii antifraudă vor fi transferați la parchete pe posturi de specialiști

Inspectorii antifraudă din Direcția de Combatere a Fraudelor, structură a Direcției Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) vor fi transferați la parchetele din țară ca specialiști, după ce Direcția de Combatere a Fraudelor va fi desființată printr-o lege publicată de curând în Monitorul Oficial, pentru care, în Parlament, a votat favorabil și deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț.

Astfel, Legea nr. 199/2019 privind unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Direcția de combatere a fraudelor, se referă în mare parte la desființarea Direcției de combatere a fraudelor, care funcționează în cadrul structurii centrale a Direcției generale antifraudă fiscală. Potrivit actului normativ, se abrogă dispozițiile conform cărora inspectorii antifraudă din cadrul acestei direcții sunt detașați în cadrul parchetelor, în condițiile legii, pe posturi de specialiști, pentru a acorda suport tehnic de specialitate procurorului în efectuarea urmăririi penale în cauzele având ca obiect infracțiuni economico-financiare.

Legea prevede eliberarea din funcție a inspectorilor antifraudă și inspectorii șefi antifraudă din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală, cu excepția inspectorului general antifraudă și a inspectorilor generali adjuncți antifraudă, dacă aceștia nu promovează evaluările psihologice complexe sau evaluările de integritate.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/adrian-gadea-membru-al-structurii-de-conducere-colectiva-a-psd-dupa-demisia-vioricai-dancila-de-la-conducerea-partidului/

Pe de altă parte, persoanele încadrate pe funcția de inspector antifraudă în cadrul Direcției de combatere a fraudelor la data intrării în vigoare a acestei legi se transferă și se reîncadrează în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști prevăzuți la art. 116 alin. (5) și art. 1201 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, unde vor efectua constatări tehnico-științifice la cererea procurorului.

Leave a Comment

*

code