Deputatul PSD Violeta Răduț: “Președintele nu încearcă decât să blocheze guvernarea PSD”

După ce a epuizat toate căile de atac puse la dispoziție de prerogativele constituționale, președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, 11 martie, că a decis să promulge legea bugetului asigurărilor sociale, “pentru ca pensionarii să nu aibă de suferit”. Șeful statului a făcut apel la parlamentari să corecteze Legea bugetului de stat şi să se asigure că sunt banii pentru plata integrală a pensiilor.

Decizia președintelui de a promulga bugetul pe anul 2019 vine după ce săptămâna trecută plenul CCR a respins sesizarea depusă de Klaus Iohannis. Totodată, președintele a retrimis în Parlament, la finalul săptămânii trecute, Legea bugetului de stat, pentru reexaminare, însă coaliția aflată la guvernare a considerat că nu se impun modificări la varianta trimisă inițial la Cotroceni.

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a contesta Legea bugetului de stat la Curtea Constituțională a fost criticată de deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, secretar al Comisiei de muncă din Camera Deputaților. Astfel, susține deputatul PSD de Teleorman, demersurile președintelui au drept scop “blocarea guvernării” și reprezintă numai “manevre electorale transparente”.

“Comportamentul de mironosiță al lui Iohannis, care zice nu, nu până se răzgândește, a fost încă o dată răsturnat, de astă dată, prin Decizia Curții Constituționale. Domnul președinte nu a avut dreptate. Bugetul este constituțional. Același comportament l-a adoptat Iohannis și în cazul miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare. Faptul că președintele nu încearcă decât să blocheze guvernarea PSD și că tot ceea ce întreprinde nu înseamnă decât manevre electorale transparente este clar pentru toată lumea. Grija lui pentru cetățenii români ar trebui să se manifeste nu prin vorbe goale, ci prin explicațiile pe care ar trebui să le dea copiilor, care nu s-au putut bucura de alocații mărite începând cu 1 martie, prin explicațiile pe care ar trebui să le dea comunităților locale pentru blocarea investițiilor! O veste proastă pentru Iohannis: PSD nu va renunța! Programul de guvernare votat de cetățeni va fi îndeplinit!”, a explicat deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, pe o celebră rețea de socializare.

Leave a Comment

*

code