Deputatul PSD Violeta Rădut, întâlnire cu pensionarii din Turnu Măgurele: “Mi se pare corect, normal și moral ca cei care și-au dedicat viața muncii să se poata bucura acum de pensii mai mari”

Deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț s-a întâlnit miercuri, 1 august, cu pensionarii din municipiul Turnu Măgurele, beneficiari ai modificărilor aduse Legii pensiilor, mulți dintre aceștia fiind chiar cei care, cu câteva luni în urmă, sesizau unele inechități la legea menționată.

La întâlnirea care a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Turnu Măgurele a luat parte și primarul municipiului, Dănuț Cuclea, alături de care Violeta Răduț le-a explicat seniorilor prezenți, atât parcursul inițiativei legislative în Parlament, cât și modul în care legea va fi aplicată odată cu promulgarea de către peședinte.
La nivelul județului, beneficiază de modificările aduse Legii pensiilor 1.125 de persoane care au desfășurat activitatea in grupele I si II de muncă.

“În primăvara acestui an, în cadrul unei întâlniri cu un grup de pensionari, aceștia imi sesizau unele inechități la legea pensiilor. Deși Legea pensiilor a fost mult timp în discuții, aceasta a fost și este o prioritate pentru Partidul Social Democrat. Cu implicarea domnului președinte Liviu Dragnea, prin promulgarea legii privind modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 a sistemului unitar de pensii publice, au fost eliminate inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. Astăzi, cu mândrie și bucurie, i-am anunțat că a fost promulgată legea care le dă posibilitatea să se bucure de pensia pe care și-au dorit-o și care li se cuvine pentru anii pe care i-au dedicat muncii. Legea se adresează unui numar de aproximativ 100.000 de persoane la nivel national și 1.125 de persoane la nivelul județului Teleorman, care au desfășurat activitatea în grupele I si II de muncă, persoane care merită cu prisosință să aibă parte de un venit mai mare la pensie, ca rasplată pentru munca depusă în condiții atât de grele. Mi se pare corect, normal și moral ca cei care și-au dedicat viața muncii să se poata bucura acum de pensii mai mari”, a precizat deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț.

 

 

 

Leave a Comment

*

code