Politic

Deputatul Coliu Doru-Petrișor se laudă cu nimic și își varsă frustrările pe cine nimerește

Pe Coliu Doru-Petrișor, deputat PMP pentru diaspora, l-a prins, de câteva luni, dragostea pentru Teleorman. Teoretic, a aterizat în județ să transforme organizația PMP într-o forță politică și să-i scoată pe teleormăneni din necaz. Practic, el are treabă cu județul tot așa cum aveau și alți parașutați de la centru prin Teleorman în trecutul nu foarte depărtat și care, după ce-au încasat lefuri grase pentru nimic, s-au făcut nevăzuți.

În fine, ce anume caută Coliu Doru-Petrișor în Teleorman cu siguranță știe mai degrabă Teodor Nițulescu decât însuși deputatul diasporean, așa că nu ne așteptăm ca distinsul președinte numit al PMP Teleorman să fie coerent în discurs sau să aibă niște direcții clare în trecerea sa prin județ. Prin urmare, putem înțelege și sutele de scrisori deschise trimise celor pe care îi consideră Coliu Doru-Petrișor suficient de importanți și de vizibili, astfel încât, la un moment dat, să fie și el băgat în seamă. Putem înțelege chiar și faptul că, nemulțumit de roadele (ne)muncii sale, mai noul președinte de partid își varsă frustrările pe cine nimerește.

Dincolo de orice, e limpede că distinsul deputat diasporean își dorește atenție. E limpede și că treburile nu-i ies așa cum și-a planificat: Teodor Nițulescu, cel care a făcut ca deputatul pentru diaspora să ajungă mare șef de organizație județeană, și-a încărcat mobilierul de la sediul partidului și s-a mutat la ecologiști, după ce și-a dat seama, probabil, că omul pe care l-a adus la cârma PMP Teleorman îl cam trage pe sfoară, lucru la care se pricepe destul de bine, judecând după unele experiențe din trecut de care însuși Coliu Doru-Petrișor spune că nu este tocmai mândru. Pentru necunoscători, noul președinte al PMP Teleorman a făcut, mai la tinerețe, niște ani buni de pușcărie pentru complicitate la înșelăciune. Evident, noul șef de partid a ascuns pagina cu pricina din prezentare, iar faptul că a avut îndeletniciri mai neortodoxe în tinerețe s-a aflat după ce s-a ales cu mandatul de deputat. Cum era de așteptat, tipic unui om care ține cu dinții de funcțiile bănoase, Coliu Doru-Petrișor a anunțat că demisionează din toate funcțiile din partid (adică politice), însă nu și din Parlament (unde deținea funcția remunerată).

Revenind la județ, sub conducerea deputatului Coliu Doru-Petrișor, după plecarea lui Teodor Nițulescu, au părăsit organizația PMP alți peste o sută de membri, în mare parte aleși locali, aceștia făcând trecerea către PNL. Despre plecarea în masă din PMP, se știe că foștii colegi ai deputatului Coliu au urmat un om pe care îl considerau liderul lor și pe care președintele numit a avut grijă să-l tragă pe linie moartă. Tot pe linie moartă a avut grijă noul șef de organizație să-l tragă și pe Constantin Berechet, pe care l-a exclus din partid.

Între timp, președintele numit al ce a mai rămas din PMP Teleorman vorbește de funie în casa spânzuratului. Coliu își critică foșii colegi de partid de traseism politic, însă se laudă cu cooptarea în partid a unor “personalități” care practică, surpriză, traseismul politic. Dar, pentru că este nou prin județ, probabil Coliu Doru-Petrișor nu știe că Ion Nuțu a fost primar al municipiului Roșiorii de Vede din partea PNL, iar “interesul național” l-a mânat să candideze în 2016 din partea UNPR. Nici Adrian Miulescu nu e străin de salturile dintr-o barcă în alta, acesta aterizând în PMP după o scurtă incursiune în ALDE.

Dar, pentru că, în județ, n-a trecut prin niciun test politic important până acum, îi vom da actualului președinte a ceea ce a mai rămas din PMP ocazia să demonstreze că este un adevărat lider. Ne așteptăm în acest sens să obțină la localele ce se apropie măcar doi primari, doi consilieri județeni și ceva mai mult de 48 de consilieri locali, adică rezultatul (considerat neperformant de actualul președinte de partid) obținut de PMP în județ la ultimele alegeri locale.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.