Politic

Deputatul Calotă Florică Ică susține modificarea Legii nr.16/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

O propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.16/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, susținută de deputatul PNL Calotă Florică Ică, a fost depusă în Parlament și, dacă va fi adoptată, în lege va fi introdus un nou punct care prevede că reprezintă contravenție și comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice, iar în cazul în care contravenția se repetă se dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

“La articolul 2, după punctul 23) se introduce un nou punct, punctul 23^1, cu următorul cuprins: „23^1) comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice.” 2. La articolul 3, alineatele (4) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins: „(4) În cazul repetării contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 19), 21), 22), 23^1), şi 26) se dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile. (7) În cazul contravenţiilor prevăzute la art. 2 pct. 23^1), 32), 33), şi 34), sesizarea se poate face şi de către organele de ocrotire socială”, prevede proiectul de lege inițiat de șapte parlamentari, între care și deputatul PNL de Teleorman, Calotă Florică Ică.

Potrivit legii în vigoare, constituie contravenție “consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive, instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unități economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări și aeroporturi, de stat și private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spații special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentație publică și turism, cum sunt: restaurante, baruri și discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârșire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani”.

Parlamentarii își motivează demersul prin “lipsa interdicţiei exprese de comercializare a băuturilor alcoolice către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice şi implicit a sancţiunii corelative”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.