Deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică, declaraţie politică despre beneficiile oferite tinerilor fermieri de viitoarea Politică Agricolă Comună

Declaraţiile politice sunt cunoscute drept instrument aflat la îndemâna parlamentarilor, prin care aceştia îşi pot face cunoscute opiniile politice şi pot lua atitudine faţă de problemele societăţii. În cea mai mare parte, declaraţiile politice nu-şi demonstrează utilitatea, prin urmare parlamentarii, fie ei deputaţi ori senatori, nu se prea grăbesc să ia cuvântul de la tribună.

Cu toate acestea, unii dintre aleşi consideră că este necesar să aducă în atenţia membrilor Legislativului subiecte de interes pentru electorat, iar un exemplu în acest sens este cea mai recentă declaraţie politică a deputatului ALDE de Teleorman, Calotă Florică Ică.

Membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, Calotă Florică Ică a susţinut în faţa colegilor săi din camera inferioară a Parlamentului o declaraţie politică privind modul în care tinerii fermieri vor beneficia de viitoarea Politică Agricolă Comună.

“Politica Agricolă europeană a transformat Uniunea Europeană într-o superputere în domeniul agroalimentar. Uniunea Europeană este exportatorul numărul unu de produse agroalimentare la nivel mondial şi se bucură de o reputaţie fără egal în ceea ce priveşte patrimoniul culinar, produsele alimentare şi priceperea producătorilor. Politica Agricolă Comună este liderul unei tranziţii către o agricultură mai sustenabilă. Această politică trebuie să consolideze rezilienţa sectorului şi să sprijine venitul fermierilor şi viabilitatea fermelor lor. PAC trebuie să se asigure că agricultura are un rol central în raport cu provocările legate de mediu şi climă şi trebuie să integreze pe deplin inovările digitale care facilitează activităţile fermierilor, reduc birocraţia şi ajută la reînnoirea generaţiilor”, explică deputatul ALDE în declaraţia sa politică.

Totodată, Calotă Florică Ică precizează că noua Politică Agricolă Comună urmăreşte să menţină peste tot în Europa agricultura sustenabilă şi să investească în dezvoltarea zonelor şi comunităţilor rurale.

“Plăţile directe vor continua să constituie o parte esenţială a politicii, deoarece venitul fermierilor trebuie sprijinit pentru a avea un sector agricol inteligent şi rezilient”, mai explică deputatul de Teleorman.

În ceea ce priveşte modul în care vor beneficia tinerii fermieri de viitoarea Politică Agricolă Comună, deputatul ALDE de Teleorman precizează că una dintre priorităţi este susţinerea acestora pentru înfiinţarea de întreprinderi viabile. De asemenea, mai susţine acesta, tinerii fermieri vor beneficia de o serie de măsuri, printre care majorarea ajutorului acordat pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru întreprinderile rurale nou-înfiinţate până la 100.000 de euro sau sprijinul pentru investiţii şi pentru transferul de cunoştinţe/formare din fondurile pentru dezvoltare rurală.

“Planul strategic al Politicii Agricole Comune a fiecărei ţări va trebui să prezinte o strategie specifică de atragere şi sprijinire a tinerilor fermieri, inclusiv modalitatea în care sprijinul naţional şi cel din partea Uniunii Europene poate fi folosit într-un mod mai coerent şi mai eficace (…) Statele membre vor avea posibilitatea de a crea instrumente financiare de sprijin al capitalului circulant pentru tinerii fermieri, care adesea se confruntă cu dificultăţi mari în a acumula fonduri date, fiind investiţiile ridicate şi ratele scăzute de rentabilitate ale unei ferme în faza iniţială”, se mai arată în declaraţia politică a deputatului ALDE de Teleorman. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code