Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Deputaţii au decis: Pensia de invaliditate va putea fi cumulată cu veniturile din activităţi independente

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 31 octombrie, cu 267 de voturi ”pentru” şi o abţinere modificările aduse legii pensiilor, potrivit cărora pensia de invaliditate va putea fi cumulată cu veniturile din activităţi independente.

Astfel, după modificarea adusă legii pensiilor, pensia de invaliditate va putea fi cumulată cu veniturile din activităţi independente cum sunt drepturile de autor, de proprietate intelectuală şi drepturile conexe.

De asemenea, de prevedere vor beneficia şi cei care încasează pensii de urmaş, însă nu şi persoanele care au ieşit la pensie anticipat.

Amendamentul a fost depus de deputatul PSD Liviu Dragnea, cu o săptămână în urmă, şi adoptat luni, 30 octombrie, de comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Iniţiativa preşedintelui PSD a venit în urma mediatizării cazului unei tinere cu scleroză multiplă a cărei pensie de nici 40 de lei pe lună a fost amânată pe următorii 3 ani după ce a obţinut venituri de 260 de lei din vânzarea unei cărţi de poezii scrise.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, de prevedere vor putea beneficia, potrivit datelor Casei Judetene de Pensii, peste 8.500 de teleormăneni care primesc pensie de invaliditate, categoria de vârstă cu cei mai mulţi pensionari fiind cea cu vârse curpinse între 26 şi 54 de ani.

De asemenea, potrivit sursei citate, alţi 10.821 de teleormăneni care încasează pensie de urmaş vor putea beneficia de modificarea adusă legii pensiilor.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code