Economie

Depunerea cererilor în vederea achiziţionării tancurilor de răcire a fost prelungit până la 30 iunie

Crescătorii de vaci de lapte care deţin până la cinci vaci şi care se organizează într-o singură formă asociativă constituită într-o comună pot solicita, până pe 30 iunie, ajutorul de minimis pentru achiziţionarea de tancuri de răcire a laptelui, termenul limită de depunere acestor cereri fiind prelungit de la 30 decembrie 2013cum se stabilise iniţial, la 30 iunie 2014, pentru a da posibilitatea tuturor fermierilor, dar mai ales timpul necesar, achiziţionării acestora.

Cuantumul sprijinului financiar este de 5.000 de euro pe formă asociativă, pentru un tanc de răcire cu capacitatea de 1.000 de litri. În sumă intră costurile aferente achiziţionării, instalarea tancului de răcire, instruirea pentru utilizarea lui şi asigurarea service-ului pe timp de 12 luni de la instalare. Valoarea totală a sprijinului financiar este de aproape 71 de milioane de lei şi de 5.000 de euro pe o sigură formă asociativă.

De ajutorul de minimis pot beneficia crescătorii de animale care fac parte dintr-o formă asociativă constituită la nivelul comunei, în scopul achiziţionării de tancuri de răcire a laptelui, respectându-se condiţia ca  vacile de lapte să fie înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi dacă forma asociativă în care sunt organizaţi nominalizează o persoană responsabilă cu asigurarea bunei funcţionări a colectării laptelui şi efectuării analizelor privind calitatea acestuia.

Cererea pentru avizul prealabil trebuie depusă la primaria pe raza căreia a fost constituită asocierea crescătorilor de vaci de lapte, până pe 30 iunie. Cererea trebuie însoţită de copia actului de constituire a formei asociative, din care să reiasă scopul constituirii acesteia, respectiv achiziţionarea tancului de răcire a laptelui pentru membrii săi, centralizatorul cu membrii formei asociative, care să ateste numărul de vaci de lapte pe fiecare membru şi numărul total de vaci de lapte, copia de pe actul de identitate al reprezentantului legal al formei asociative şi Hotărârea adunării generale a asociaţiei prin care se aprobă achiziţionarea tancului de răcire şi prin care membrii asociaţiei se angajează ca în termen de doi ani de la primirea sprijinului financiar menţin numărul de vaci şi nu schimbă destinaţia utilizării tancului de răcire.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.