Politic

Democrat-liberalii teleormăneni pichetează luni Prefectura

Carmen Dumitrescu

Având în vedere evenimentele recente, petrecute la nivel naţional, PDL Teleorman a decis să se alăture demersurilor colegilor lor din ţară şi să facă demersuri la nivel judeţean pentru a-şi spune punctul de vedere. În fapt, discutăm despre o decizie luată de PDL la nivel central, democrat-liberalii având astfel posibilitatea să-şi manifeste deschis dezacordul faţă de bugetul pe 2014, ameninţând că va sesiza Curtea Constituţională dacă nu se respectă procedurile de dezbatere parlamentară prevăzute în Constituţie. Această nemulţumire a Opoziţiei este destul de vizibilă şi în spaţiul public teleormănean, majoritatea democrat-liberalilor declarându-se indignaţi de felul în care se desfăşoară în ultima vreme modul de gestionare a resurselor naţionale. În consecinţă, democrat-liberalii teleormăneni au solicitat autorizarea unui protest cu aproximativ 500 de participanţi în cursul zilei de luni, 16 decembrie, începând cu orele 12.00 în faţa instituţiei Prefectului. Potrivit unor surse oficiale din cadrul PDL, această autorizaţie a fost obţinută şi se speră că se va reuşi mobilizarea a peste 500 de persoane.

Conform lui Florin Titirişcă, liderul Organizaţiei PDL Alexandria, demersul este unul semnificativ, pentru că el doreşte stoparea unor abuzuri ale actualei Puteri şi afirmarea faptului că Opoziţia încă mai are resurse şi forţă de reacţie: “Eu cred că vom reuşi să mobilizăm peste 500 de persoane în cursul zilei de luni, pentru că oamenii înţeleg gravitatea situaţiei. Şi ne vom manifesta la fel de ferm de fiecare dată când condiţiile o vor cere.”

Deşi e destul de greu de crezut că democrat-liberalii teleormăneni ar putea mobiliza un număr atât de mare de participanţi la un protest, este totuşi posibil ca pichetarea Prefecturii să fie un eveniment destul de interesant pentru opinia publică, mai ales că aceasta n-a mai fost de o bună bucată de vreme, martora la vreo acţiune specifică Opoziţiei din Teleorman. Să nu uităm nici faptul că Teodor Niţulescu, unul dintre cei mai temperamentali dintre politicienii teleormăneni şi liderul Opoziţiei la nivel judeţean n-a mai făcut de foarte multă vreme vreo declaraţie prin care să afirme existenţa unei alte opinii privitoare la guvernare, mai vocal dovedindu-se consilierul local Florin Titirişcă. Dacă acţiunea democrat-liberalilor va fi sau nu de amploarea anunţată, vom vedea cu siguranţă, însă este foarte important ca în perioada imediat următoare aceştia să demonstreze ceva, dacă au ceva de demonstrat, nu să se subscrie dfoar unor exigenţe de la Centru, care nu spun, practic, nimic despre nevoile şi problemele specifice ale acestui judeţ.

 

2 Comments

  1. Sa speram ca Nitulesu va fi prezent sa picheteze Prefectura si poate in felul acesta isi va aduce aminte felul dictatorial in care a condus judetul.
    Oare iti mai aduci aminte TEO de discutia cu ziarista pe holurile prefecturii!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Mài jivinelor mà alàtur si eu protestului vostru, dar sà vin cu o cisternà de apà sà và ràcoresc. Voi vorbiti mài hienelor voi care ati distru o tarà in frunte cu , poate o fi zis copilul ceva, eu stiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.