Politic

Democrat-liberalii teleormăneni au scandat lozinci împotriva guvernării la Prefectură

Carmen Dumitrescu

Aşa cum au anunţat, democrat-liberalii teleormăneni au subscris acţiunilor derulate de Opoziţie la nivel naţional şi în cursul zilei de luni, 16 decembrie, au manifestat, vreme de o oră, în faţa Palatului Administrativ din Alexandria. În mod cu totul şi cu totul inexplicabil, liderul judeţean al democrat-liberalilor, Teodor Niţulescu, nu a participat la protest, lăsându-i pe Florin Titirişcă, Claudiu Crăcea şi pe Pepino Iordănescu să preia sarcina mobilizării oamenilor şi a menţinerii entuziasmului acestora timp de aproape o oră. Potrivit jandarmeriei, la protestul din faţa Prefecturii Teleorman au participat aproximativ 200 de persoane şi potrivit liderului democrat-liberal, Florin Titirişcă, protestul s-a desfăşurat cu 400 sau chiar 500 de persoane. Certitudinea e, însă, aceea că participanţii la protest au fost mai gălăgioşi decât se întâmplă de obicei, lozincile scandate fiind dintre cele mai dure la adresa actualei guvernări la nivel naţional, dar şi la adresa administraţiei locale şi a unora dintre reprezentanţii ei.

Conform lui Florin Titirişcă, care s-a erijat în liderul protestului, a declarat: “Am ieşit să protestăm împotriva puşlamalelor din Parlament. Pentru că nu fac altceva decât să încerce să-şi salveze pielea. Legea amnistierii şi graţierii nu este făcută decât pentru ei, nu pentru cetăţeni. Este o lege dată doar pentru ei. Uite, vorbim despre Alexandria, un oraş care este considerat un oraş roşu. Au promis un milion de locuri de muncă şi avem 54.000 de şomeri în plus la nivelul întregului judeţ. N-au dat nici măcar banii de navetă. Deci atâtea minciuni într-un an şi jumătate, de ai impresia că abia ieri au venit la guvernare. Oamenii ăştia nu sunt capabili de nimic. Am făcut o listă a parlamentarilor din Teleorman care au votat în marţea neagră. Acestea sunt lucrurile pentru care protestăm: pentru minciună şi pentru faptul că ne-au înşelat”.

Protestul a fost extrem de animat, lozincile fiind strigate în mod organizat, cele câteva sute de protestatari reuşind să atragă atenţia multora dintre cei care au tranzitat zona între orele 12.00 şi 13.00. În cele din urmă, protestatarii s-au risipit, doar o delegaţie compusă din câţiva lideri locali ai partidului rămânând la Prefectură pentru a purta negocieri cu prefectul Liviu Dumitraşcu. La finalul acestor negocieri, Florin Titirişcă a declarat că discuţia a decurs normal, că prefectul Dumitraşcu a fost receptiv şi a promis că va transmite cele spuse de liderii opoziţiei locale la Bucureşti: “Am transmis doleanţele pe care le-am strigat şi în timpul protestului propriu-zis şi am spus câte ceva. S-a făcut referire, în mod special, la modul în care sunt utilizate resursele ţării. Prefectul a fost receptiv, el fiind o persoană care ştie să se comporte în situaţii de criză şi a promis că va transmite revendicările noastre la nivel central. Suntem curioşi dacă acest lucru se va şi întâmpla”.

5 Comments

  1. Observatorule, dacă nu-l cunoşti personal pe dl Titirişcă, de ce-ţi permiţi să-l cataloghezi ca „neavenit”? Dacă spui că ai fost acolo, ba chiar ai şi reuşit să numeri, cum se spune „bob cu bob” pe cei ce au protestat, de ce nu ai încercat să stai de vorbă cu liderul? Poate că te lămureai decă vede bine sau nu lucrurile. Să vorbeşti aşa, pe neve, e uşor…

    • Draga cititorule,imi pare rau ca sunt obligat sa-ti fac o observatie din punct de vedere gramatical.Cand ai pus intre ghilimele un cuvant deja ii schimbi sensul.Iar,daca nu intelegi un comentariu nu sarii de c** in sus cum o fac de obicei basistii(sper sa nu fii basist doar pedelist)si numai da replici ca tatele de pe marginea santului.Mai citeste odata comentariul meu si o sa-ti dai seama ca eu l-am apreciat pe seful tau si l-am criticat pe seful lui, (de partid)spunand ca intentiile sale sunt bine venite,dar din postura mea de observator fin al politicii locale,nu cred ca are sanse prea mari!Asa ca eu va recomand sa renuntati la mentalitatea asta de a vedea cu ochelari de cal si traiti in realitate!

  2. ……LIBRARII-IOC la patrat. Asa ca de unde cultura sa se mai destepte lumea, sa vada cu ”capul” ei realitatile, nu cum le vopsesc propagandistii rosii.

  3. Ai dreptate. Judetul asta edte si va fi lasat sa fie ROSU. A fost adus in pragul subdezvoltarii intelectuale de marii TELECTUALI ai judetului. Unde ne sunt institutiile de cultura? Cinema-IOC, Teatru-IOC, Casa de cultura-Execrabila, , Activitati culturale- IOC (doar pe sponci)…….. Asa ca traiasca iubitii nostri conducatori locali……

  4. Da, un exercitiu democratic normal si de necondamnat.Dar ca exista si un dar,adica ramane la nivelul exercitiului si atat! Si aceasta convingere mi-o confirma si neparticiparea la protest a liderului lor!? Acest Titirisca care personal nu-l cunosc,probabil incearca si el sa se afirme ca alti neaveniti vezi alunecosul Parvulescu,fara sorti de izbanda. Nu neg ca nu ar fi dornic de a face lucruri bune dar paienjenisul politicii este greu de desfacut!In concluzie, cel care trebuia sa dea consistenta protestului,nu participa, el incearca sa deruteze cititorii sa spuna ca au fost 4-5 sute de protestatari cand de fapt au fost sub 200, eu am fost si i-am numarat,imi demonstreaza ca nu poate realiza nimic deoarece si-a ales gresit partidul.In acest judet care este preponderent rosu,ceilalti bat toba degeaba si nu exagerez afirmand acest lucru ca se vede de la o posta. Aici, indiferent cine este la varf, la nivel central, tot culoarea rosie conduce! Cred ca am spus totul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.