Demers privind drepturile persoanelor cu dizabilități / Violeta Răduț: “I-am asigurat de tot sprijinul meu în găsirea de soluții pentru a le ușura desfășurarea activităților în afara căminului propriu”

Multe dintre județele țării se confruntă cu grave probleme de accesibilizare a spaţiului public de către persoanele cu dizabilități, deși, în ultimii ani, au fost făcute demersuri serioase pentru soluționarea problemei.

O discuție aplicată despre dificultățile pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități, atunci când vine vorba de accesarea spațiilor publice, a fost inițiată de deputatul PSD de Teleorman Violeta Răduț, marți, 24 iulie, iar la întâlnirea care a avut loc în sala mare de ședințe a Palatului administrativ au luat parte și șefi ai instituțiilor deconcentrate ce se ocupă, printre altele, și de categoria vizată.

“O spun, cu admirație si respect: mă uimește, în fiecare zi, curajul persoanelor cu dizabilități care înfruntă problemele de zi cu zi, în ciuda barierelor pe care le întâlnesc… Astăzi, am întâlnit un grup de oameni puternici și calzi, cu suflete care iubesc viața. În cadrul acestei întalniri, una din temele dezbătute a fost accesibilizarea corectă a spațiilor publice și private. I-am asigurat de tot sprijinul meu în găsirea de soluții pentru a le ușura desfășurarea activităților în afara căminului propriu. Ca om, mă simt mai bogată sufletește după această întalnire”, a spus Violeta Răduț, după întâlnire.

 

Leave a Comment

*

code