Politic

Declarație politică / Dănuț Cristescu, senator PSD: “Guvernul Talmeș – Balmeș!”

Pentru Coaliția PNL-USR/PLUS-UDMR menținerea lui Voiculescu în funcție este mai importantă decât o țară întreagă.

Din cauza conflictelor sale cu Ministerul Educației o generație întreagă de elevi își compromite șansele la educație. Este revoltător că ministru invocă faptul că testele rapide non-invazive nu sunt incluse în protocolul INSP, deși el este primul care ar putea să dispună modificarea acestui protocol.

Mai mult, ministrul minte când spune că protocolul INSP nu include testele din salivă. În anexa 1 a protocolului invocat de ministrul Voiculescu se spune clar că recoltarea din salivă este una din „recomandările privind prelevarea probelor la pacienții simptomatici, precum și la contacții asimptomatici”.

Din nou, din cauza conflictelor dintre Voiculescu și alți membri ai guvernului, se irosește timpul prețios în care s-ar putea organiza temeinic testarea în școli cu teste anti-gen la fel cum procedează alte state încă de la începutul anului. La fel, în luna ianuarie, în loc să se ocupe de organizarea testării în școli, ministrul Sănătății se certa în Coaliție opunându-se redeschiderii școlilor.

Prin tot ceea ce face ministrul Voiculescu arată că nu are ce căuta în acea funcție, cu atât mai puțin acum în contextul actualei pandemii.

One Comment

 1. Pardaillan

  Dănuțe,

  Verișoara lu’ matale, clona Șoșoacă , mai e măritată cu Pardaillan zis și Panda İlan Panolar, cumatrul lui Judecător UE și fratele Constituției?
  Dacă tot ești rudă “de fustă” cu soția lu’ Sentiment “Brusli” spune-mi:
  1. cum se face în cazul unui asimptomatic?
  2. de ce nu mă pot urca în avion fără un test recunoscut la nivel european/ mondial?
  3. UE nu a definit criteriile într-un document oficial. Cum poate o țara membră sa ia în calcul introducerea în metodologie a testelor non-invazive?
  Dacă nu răspunzi… îți transmit dovezile că ești un Idiot Util ( cea mai accesibilă definiție este chiar pe Wikipedia)!

  PS. Degeaba ai citit kg de cărți, dacă nu ai deschis și Dicționarul explicativ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.