Declaraţie de unire cu Republica Moldova, semnată în Consiliul Judeţean

Consilierii judeţeni au adoptat, în prima parte a ședinței Consiliului Județean de joi, 29 martie, Declaraţia de Unire cu Republica Moldova. Demersul iniţiat de consilierul judeţean al PMP, Adrian Florescu, a fost aprobat de toţi ceilalţi aleşi judeţeni, indiferent de culoarea politică.

După intonarea imnului naţional, documentul a fost citit de consilierul PMP Adrian Florescu, iar aleşii judeţeni au semnat, pe rând, Declaraţia de Unire cu Republica Moldova.

“În numele locuitorilor judeţului Teleorman, prin puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului ca “noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna” consfinţit în Declaraţia de Unire de la 27 martie 1918, judeţul Teleorman susţine înfrăţirea imediată cu localităţile din Republica Moldova, care în mod deschis şi asumat şi-au exprimat sau îşi vor exprima dorinţa de unire cu patria-mamă, România. Facem această unire de suflet acum, ca reparaţie morală pentru suferinţele îndurate de înaintaşii noştri, smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice şi să o aşezăm ca piatră de temelie  în viitorul copiilor noştri. Facem unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi, pentru ca fiii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor demn, în libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre le-au avut.(…) Prin prezenta declaraţie de unire, ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fraţii noştri, români de pretutindeni, Centenarul Unirii 1918-2018 şi ne declarăm adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”, se arată în Declaraţia de Unire semnată de toţi aleşii judeţeni prezenţi în sala de şedinţă a Palatului administrativ. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code