Politic

Deciziile de la Centru se iau la Centru, primarii PSD din Teleorman se supun

Consiliul National al PSD, desfăşurat la Palatul Parlamentului, pe 20 şi 21 martie, a adoptat rezoluţii de interes pentru partid, cele mai multe controverse stârnind cea referitoare la membrii penali din rândurile PSD. Potrivit rezoluţiei, membrii de partid care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi vor pierde funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie, în timp ce membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia din care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. De asemenea, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Cei condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru al PSD.

Părerile participanţilor din delegaţia PSD Teleorman despre rezoluţiile adoptate la Consiliu sunt dintre cele mai diverse, astfel că unii sunt de acord cu ele, alţii le critică, în timp ce sunt şi social-democraţi care le iau ca atare, fără să obiecteze.

„Am participat la Atelierul pentru dezvoltare regională a domnului Liviu Dragnea, s-a abordat procesul de descentralizare pe care noi, cei din teritoriu, îl vrem, dar care se pare că la Centru nu e prea dorit, probabil nu vor să piardă puterea”, a spus primarul de la Gratia, Florea Ion. De asemenea, social-democratul a vorbit şi despre rezoluţia care-i priveşte pe membrii penali ai partidului, pe care nu o consideră una prea inspirată, dar pe care o acceptă ca fiind una luată de partid. „Parcă prea suntem expuşi şi la mâna DNA şi a procurorilor şi asta şi din cauza legislaţiei, care nu este foarte explicită. Cum a zis şi domana Olguţa Vasilescu de la Craiova, într-o cuvântare ţinută vineri, pentru orice face un primar poate fi făcută o plângere de abuz în serviciu, iar acest lucru nu este tocmai în regulă. Dar, ca să arătam că suntem mai catolici decât Papa, o facem şi pe asta. Problema apare dacă se dovedeşte că omul nu a făcut nimic, când rămâne şi cu demisia dată şi cu imaginea pătată”, a mai precizat Florea Ion.

Mult mai rezervat în declaraţii, primarul de la Talpa, Benone Rababoc, se consideră „prea mic” pentru a comenta deciziile luate la Centru. „E greu să mai iei o poziţie în zilele noastre; dacă spui că nu e bine, o să se spună că te fereşti de justiţie, dacă spui că e bine, o să se găsească cineva să spună ceva de rău. Eu nu ştiu ce să spun, eu încerc să fac administraţie aici, într-o localitate de 2.000 de oameni, iar ce fac eu este cuantificat prin vot, o dată la patru ani. Eu cred, în calitatea mea de membru PSD, că ar fi mai bine dacă s-ar pune accentul pe rezolvarea unor probleme de echipă”, a declarat edilul de la Talpa. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.