Decizii pentru procurarea de dispozitive medicale, în valoare de aproape 2,5 miliarde, acordate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate în luna iulie

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a înregistrat, pe parcursul lunii iulie, 201 cereri pentru cardurile de sănătate pierdute ori furate, precum și pentru schimbarea numelui, se arată într-un raport al instituției.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată, au fost eliberate și 972 de adeverințe pentru a putea beneficia de servicii medicale pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

Pe de altă parte, în aceeași perioadă, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Teleorman a evaluat 25 furnizori de servicii medicale care au solicitat încheierea de contracte cu CJAS, cât și furnizori care au deja contracte, la o perioadă de 2 ani.

În ceea ce privește materialele și serviciile cu caracter medical, în luna iulie au fost efectuate plăți în sumă de 21.788,47 de mii de lei.

Totodată, pentru eliberarea Cardului European de Asigurări de Sănătate au fost emise 12 certificate provizorii și au fost eliberate 20 de formulare europene, pentru persoane care necesită asistență medicală pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

De asemenea, potrivit raportului dat publicității, instituția a acordat 672 de decizii pentru procurarea de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau fiziologice, pentru 209 asigurați, în sumă totală de 246.744,23 lei. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code