Economie

De marţi, se pot depune cereri de solicitare a primelor pe exploataţie în sectorul zootehnic

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Teleorman informează că începând de marţi, 17 septembrie, şi până pe data de 28 octombrie 2013, se derulează Campania de depunere a cererilor de solicitare a primelor pe exploataţie în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru Schema decuplată de producţie în sectorul lapte, care se acordă pe tona de lapte produs şi pentru Schema decuplată de producţie în sectorul carne.

Pentru obţinerea primelor în cadrul celor două scheme, producătorii agricoli trebuie să îndeplinească, cumulativ, o serie de condiţii. Astfel, în cadrul schemei de acordare a primelor pentru sectorul lapte, aceştia trebuie să deţină o exploataţie de bovine înscrisă în RNE la data solicitării primei, solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012-2013 şi să fi livrat sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone de lapte în anul de cotă 2012-2013.

În cazul schemei decuplată de producţie din sectorul carne, pentru a obţine primele pe exploataţie, producătorii trebuie să deţină un efectiv de minim 3 capete de bovine cu vârsta de minim 16 luni, la data de referinţă 31 ianuarie 2013, iar exploataţia de bovine înscrisă în RNE, atât la data de referinţă 31 ianuarie 2013, cât şi la data solicitării primei.

Dacă solicitanţii îndepplinesc toate cerinţele pentru a putea obţine primele pe exploataţie, atunci aceştia pot depune cereri în acest sens, la care să anexeze toate documentele necesare pentru obţinerea banilor. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.