Economie

De marţi, 26 mai, APIA preia toate cererile de plată, inclusiv pe suport de hârtie

Începând cu data de 26 mai 2015, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va prelua toate cererile de plată ale fermierilor, inclusiv pe suport de hârtie. Cererile astfel depuse vor fi prelucrate de către angajaţii APIA în perioada următoare, iar fermierii îşi vor putea exercita dreptul de a solicita subvenţiile.

Aşadar, fermierii vor putea să se prezinte la centrele judeţene ale APIA în cazul în care solicita la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol sau la centrele locale ale APIA, dacă solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol.

La depunerea cererii unice de plată, fermierul trebuie să prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.

“Menţionăm că la momentul actual este digitizată şi pregătită pentru depunerea cererilor o suprafaţă de 3.612.545 ha, suprafaţă care aparţine unui număr de 116.733 fermieri, care sunt aşteptaţi să depună cererea de plată, conform comunicatului APIA”, se arată într-un comunicat APIA. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.